Hämeenkosken koulun 4. luokan oppilaat ovat syksyn aikana opiskelleet Suomen luontoon liittyviä asioita. Metsäjakson päätteeksi oppilaat lähtivät tutustumaan Hämeen linnassa olevaan Metsien kuninkaalliset näyttelyyn. Näyttelyn pääteemana oli metsiemme kuninkaalliset susi, karhu, ilves ja hirvi.

Mielenkiintoisinta näyttelyssä oli erilaiset esineet esim. metsästysvälineet. Näyttelyyn oli tehty myös mielenkiintoisia käpytaideteoksia. Esillä oli myös maitohorsmasta tehty hirven pää.

Näyttelyn jälkeen saimme kiertää myös linnassa. Siellä oli jännittäviä paikkoja, joista osa oli hieman pelottavia ja pimeitä. Lattialla oli erikoisia kuoppia ja seinään oli muun muassa haudattu kuollut ihminen. Linna oli rakennettu erikoisista tiilistä. Yhdessä salissa oli lasivitriinissä hieno pienoismalli Hämeen linnasta. Esillä oli myös vanhoja miekkoja ja haarniskoita.

Muutama heitti myös lantin toivomuskaivoon, ja teki toivomuksia. Hevosta ei vielä toivojalle tullut, mutta kadonnut opettaja löytyi.

Opimme, miltä eläimet näyttävät oikeasti luonnossa, sillä näyttelyssä oli esillä metsiemme kuninkaalliset täytettyinä eläiminä, oikeissa mittasuhteissa. Opimme myös sen, että Hämeen linna on ollut sota-aikana käytössä.

Retki oli kiva ja mielenkiintoinen!

Ps. Muistathan jos menet museoihin, ole hiljaa ja älä koske esineisiin!

qrf