Hollolan kunnan, Etpähän, lehdistön edustajat ja vieraat tutustuvat verkkojulkaisuun.

 

Koski-seuran toimistolla oli eilen vilkasta, kun Hämeenkosken pitäjän yhdistysten yhteinen suurtyö Kosken Kohinat julkaistiin.  Jatkossa Hämeenkoskelaisille tuttu postilaatiikkon jaettu paperinen Kosken Kohinat tiedotuslehti on luettavissa netistä. Uutisiin arkistoituvat pitäjän tapahtumat ja historiaa, tapahtumakalenteri kertoo, minnä mennä tänään, yhdistykset-sivulta löytyvät yhteistiedot ja linkit, palveluhakemistosta vaikkapa polttopuut ja mansikkapaikat. Uusi julkaisumuoto mahdollistaa digimaailman edut: nopeuden, avoimuuden, kuvat, linkit  ja jaot sosiaaliseen mediaan.

Sivuston uutisista ja tapahtumien tuottamisesta vastaavat yhdistykset itse, jotka päivittävät tiedot suoraan julkaisuun. Käyttöliittymä on suunniteltu viime kesästä alkaen yhdessä kymmenissä tapaamisissa ja  työpajoissa helpoksi ja toimivaksi.

publishing019 publishing018 publishing039

Koski-seuralla on hallussaan yhdistyksen entisen puheejohtajan Yrjö Tammisen kuvaama satojen valokuvien kokoelma 1950- luvulta, jolloin hän tallensi lähes jokaisen asuintalon. Hankkeessa työskentelevä valokuvaaja Pekka Liukkonen on jo digitoinut suuren osan kuvista  ja noin kaksikolmannesta on katsottavissa perinneaineisto-osiossa. Jos tuttua taloa ei vielä löydy, kannattaa seurata päivityksiä. Lisäksi jo julkaistussa aineistossa on useita satoja vanhoja valokuvia 1880- luvulta lähtien ja kymmeniä äänitteitä, kirkkokonsertteja, haitarinsoittoa ja muistelmia. Pöytälaatikoista löytyviä kuvia voi toimittaa toimistolle ja kuvissa esiintyviä henkilöitä, tapahtumia ym. toivotaan kommentoitavan.

publishing024 publishing014 publishing009

Kymmenet kuntalaiset piipahtivat Koski-seuran toimistolla maistelemassa glögiä ja pipareita sekä juhlistamassa verkkojulkaisun aukaeamista.

publishing002 publishing023 publishing037

Tästä eteenpäin Kosken Kohinat -verkkojulkaisu on pitäjän asukkaisen yhteinen tapahtuma- ja uutisfoorum, jota ylläpidetään yhdessä.