Hämeenkosken kirjastossa järjestetään kaksi esitelmätilaisuutta  maailman laivastojen käyttämistä sotalaivoista. Esitelmät pitää tietokirjailija ja postimerkkien keräilijä, kommodori evp., sotatieteiden tohtori Kai Varsio. Ensimmäisen maanantaina 12.12. pidettävän esitelmän painopisteessä ovat maailman sukellusveneet. Toinen maanantaina 9.1.2023 pidettävä esitelmä käsittelee lentotukialusten kehittymistä merimahdiksi. Tilaisuuksissa on glögi- ja piparkakkutarjoilu. Esitelmätilaisuudet alkavat kello 17.00 ja ovat pituudeltaan tunnin mittaiset.

Kai Varsio on julkaissut vuodesta 2015 kirjasarjaa maailman laivastojen käyttämistä sotalaivoista, jonka neljä ensimmäistä teosta ovat ilmestyneet aikaisemmin ja viides ilmestyy vuonna 2023. Varsio on mielenkiintoisella tavalla yhdistänyt 1970-luvulla käynnistyneen sotalaivapostimerkkien keräilyharrastuksen laatimiinsa tietokirjoihin. Kirjojen kuvitus perustuu nimittäin hänen postimerkkikokoelmaansa ja postikortteihin. Kokoelmaa sisältää kaikki maailmassa julkaistut noin 3800 postimerkkiä ja on maailman suurin.

Hämeenkoski on tuttu Kai Varsiolle avioliiton kautta jo vuodesta 1978. Hänellä on ollut jo pitkään Hämeenkoskella vapaa-ajan asunto, jossa hän viettää usein eläkepäiviään.

http://kaivarsio.com/