Hämeenkosken koululla vietettiin tänä aamuna Suomi 100 –juhlavastaanottoa Koskihallissa. Yleisölehterille oli saapunut satakunta huoltajaakin päivän kiireistään huolimatta. Koulun ja esikoulun henkilökuntaan kuuluvat naiset olivat pukeutuneet Suomen syntymäpäivän kunniaksi kansallispukuihin.

Juhlapuhujaksi oli pyydetty eläkepäiviä viettävä koulumme entinen rehtori Tero Heinonen, joka saikin hienoissa ”arvomerkeissään” juhlan tuntumaan vielä arvokkaammalta. Juhlapuheessaan hän osallisti oppilaat antamalla heille hakusanoja Suomen historiasta, kuten nykyisen opetussuunnitelman mukaan kuuluukin.

Puheen lisäksi oli oppilaiden esittäminä pianokappaleita, runoja ja tarinoiden katkelmia. Liikuttava Finlandia kuultiin 5. – 6. luokkalaisten lauluryhmän esittämänä ja heitä säesti apulaisrehtori Maria Keskinen. Oppilaat tanssivat Kehruuvalssin, Poloneesin ja Letkajenkan, koska täytyyhän hienoissa juhlissa olla myös tanssia! Yhteislauluina laulettiin Suomi 100 –yhteislaulu ja tilaisuuden päätteeksi Maamme-laulu.

Koulupäivän lopuksi 3. – 6. luokkalaiset siirtyivät Hämeenkosken sankarihautausmaalle kunnioittamaan 62 sankarivainajaa seppelein.