”Ei se oh häläs ollu, joka ei toista auta.” lukee Hollolan XXXIII kotiseutukirjan kannessa. Vuodesta 1987 ilmestynyt kirja julkistettiin Hollolan vanhalle kunnatuvalla perjantaina 29.11.2018. Aikaisempien vuosien tapaan kirjan toimittamisesta on vastannut Heikki Mantere. Hän esitteli julkistamistilaisuudessa kaikki siihen sisällytetyt kuusitoista kirjoitusta. Hämeenkoskelaiset kirjoittajat ja aiheet olivat taas hyvin edustettuina.

Heikki on kirjoittanut kirjan  ”Saattieks” osiossa muun muassa: ”Aiheit on lailast laitaan. Yhtehiist kaikille on, että ne liittyvät Hollolaan. Hämienkosken pitäjä on vuosia kulunnu osana Hollolaan ja siält on nykkin ansiokkait juttuja.

 Täytyykin tunnustaa, että koskelaiset onvatten merkittäväs roolis tänkin kirjan tekemises. Tutut nimet Aino Tuloisela, Anja Hiidenheimo, Pauli Helen ja Kari Kaivola onvatten taas ahertanniet kirjatalkois. Aino Tuloiselalt on ny liikuttava tarina kototalon sotahevosist. Hiilenheimolt on täl kertaa kirjotus koskelaisest salan vuolen takasest vaikuttajast Johan Fredrik Niklanderist. Vanha tuttu Pauli Helén on perustiellisesti selvittänny Kosken vanhat myllyt ja niitten vaihiet. Uutena on tullu porukkaan viäl Vesa Kaivola, joka on selvittänny Koskelt lähtennien ja myöhemminkin vaikuttannien hävittäjälentäjä Napu Mannilan vaiheit. Kari Kaivola on kirjoittannu 60 vuolen ikiän ehtinnien Koski-seuran vaiheist.”  Kirjan kartan takasivulla on piirtänyt Pirkko Mannermaa Hämeenkoskelta.

Tarinoita myös Hämeenkoskelto, jonka kansikuvakin kertoo

Kotiseutukirjan voi ostaa Hämeenkosken kirjastosta. Myös Koski-seura myy kirjaa perjantaisin toimiston aukioloaikaan kello 10-13. Ostomahdollisuus on myös Seuralan joulumyyjäisissä 14.12.2018 kello 9-13. Kirja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua Hämeenkosken ja koko Hollolan ihmisiin ja historiaan. Se on myös mainio joululahja kaikille kotiseudustaan kiinnostuneille.