Tämänvuotinen päivä saatiin toteuttaa lämpimän aurinkoisessa poutasäässä. Lähemmäs 700 markkinavierasta oli liikkeellä. Iloinen puheensorina paljasti, että oli jälleen mukava tavata tuttuja, nauttia yhdessäolosta ja hienoista esityksistä. Lämmin kiitos jälleen markkinavieraille, kaikille esiintyjillemme, näytteille asettajille, urakkaan osallistuneille paikallisille yhdistyksille ja yhteisöille! Paljon kiitoksia myös VPK:n telttaryhmälle telttojen, tuolien ja pöytien toimittamisesta tapahtumaan, samoin Brofta Oy:lle tilaisuudellemme välttämättömän sähkön antamisesta käyttöömme.

Koski-seuran hovikuvaaja Mauri Kalima ikuisti jälleen koko joukon mukavia kuvia tapahtumastamme. Puheenjohtajamme Kari Kaivola on useimpiin kuviin lisäillyt selventäviä selostuksia

 

Kosken VPK toi tänäkin vuonna kalustoaan näytille. Uusien sukupolvien perehdyttäminen vapaapalokunnan merkitykseen pitäjälle ja sen asukkaiden turvalliselle elämälle vaatii jatkuva työtä.

 

Päivän juontajana ja puhemiehenä on toiminut jo vuodesta 2016 Hannu Roppo. Hannu huomioi tasapuolisesti kaikki tilaisuuteen osallistuvat tahot ja pitää tunnelman korkealla.

Tervehdyspuheen ovat pitäneet yhdistykset vuorollaan. Tänä vuonna siitä huolehti Hämeenkosken koulujen vanhempainyhdistys ja puheen piti Niina Heikkilä.

 

Heli Jokivuori oli siirtänyt omistamansa Kukkakauppa Heliän kukkaloiston myös Hämeenkoski-päivään.

Palomaan kylässä sijaitseva Myllylähde-yhteisö on ollut mukana päivässä monena vuonna tarjoten kävijöille luonnonmukaisesti viljeltyjä tuotteitaan.

 

Poniratsausta tarjosi tänäkin vuonna Ruuth Hiidenheimo omistamallaan Fredian-ponilla.

 

Paikallinen rautalankabändi viihdytti yleisöä nostalgisilla kappaleillaan.

Hämeenkosken maa-ja kotitalousseuran lettukahviossa Knut Hiidenheimolla ja Sauli Hakalalla oli toisinaan kova kiire letunpaistossa.

Hollolan kunnan kojulle piipahti Ilpo Markkola juttelemaan.

Sukanya Molee perheineen valmisti taas maukkaita kevätkääryleitä.

 

Vanhojen koneiden osastolta löytyi myös mobiilisauna.

Jätteiden lajittelu on tehostunut, mutta uutta tietoa ja vanhan tiedon päivitystä jätteiden käsittelystä ja lajittelusta tarvitaan. Salpakierto on osallistunut päivään useana vuonna, joka näkyy Hämeenkoskellakin lajittelun tehostumisena.

 

Kosken VPK:n esittelyosasto.

Juhlapuheen piti Hollolan hyvinvointijohtaja Kim Strömmer. Hän mainitsi puheessaan Hämeenkoskella Seuralaan siirtyneen kirjaston mahdollisuutena monipuoliseen kulttuuritoimintaan nuoria unohtamatta. Hän kannusti pitäjäläisiä kirjaston palveluiden entistä aktiivisempaan käyttöön.

 

Tapahtumassa tavataan tuttuja ja solmitaan uusia tuttavuuksia.

Myös Hämeenkosken maa-ja kotitalousseuran lettukahviossa riitti asiakkaita jonoksi asti.

Letut ovat hyviä!

Hollolan Perussuomalaisten esittelyteltta.

Markkina-alueen viereisellä pellolla oli näytteillä Janne Nisulan kookas leikkuupuimuri.

Runsas yleisö oli kokoontunut seuraamaan tanssiesitystä.

Latvialainen Zelta Virpulis -tanssiryhmä esiintyy.

Latvialaisen Zelta Virpulis -tanssiryhmän säestyskokoonpano tosi toimissa.

Latvialaisen Zelta Virpulis -tanssiryhmän esitys kiinnosti yleisöä.

 

Hämeenkosken harmonikat ovat viihdyttäneet yleisöä jo vuosien ajan.