Hämeenkoski-päivä on jo perinteeksi muodostunut loppukesän tapahtuma Hämeenkoskella. Hämeenkosken kunta järjesti sen aikanaan kunnan tonttien ja palveluiden sekä paikallisten yhdistysten esittelemiseksi.

Kunta ei päivää enää järjestä, vaan Koski-seura otti vetovastuun tilaisuuden järjestämisestä kuntaliitoksen jälkeen. Viime vuonna oli meidän kokeilukertamme, miten saamme homman hoitumaan ja palaute oli sen verran positiivista, että olemme päättäneet jatkaa. Tilaisuutta pidetään tärkeänä ja kevään yhdistysillassa mukaan ovat jo lupautuneet ainakin Kosken VPK, Hämeenkosken maa- ja kotitalousseura, Hämeenkosken Ratsastajat, Hämeenkosken Hymypojat ja muutama muukin taho.

Puheita ja musiikkia sekä esittelijöitä eri aloilta

Päivän ohjelmaan kuuluu perinteisesti juhlapuhe ja musiikkiesityksiä. Viime vuonna reipasta musiikkia soittivat Hämeenkosken Hymypoikien lisäksi lahtelaiset Herra Röinen ja J. Rajamäki. Tänä vuonna käymme neuvotteluja paikallisten lahjakkuuksien kanssa.

Koski-seura varaa jälleen pari telttaa, esiintyjät ja laittaa lehti-ilmoituksen tapahtumasta. Päivän kustannusten kattamiseksi seura myy arpoja. Kunnan avustus pieneni tänä vuonna, joten toivomme hyviä palkintoja ja innokkaita arpojen ostajia. Kaikkien esittelijöiksi ilmoittautuvien yhdistysten, yritysten ja yksityisten odotetaan lahjoittavan 1 – 3 houkuttelevaa arpajaispalkintoa. Palkinto voi olla tavara tai vaikka vapaalippu, jolla saa letun ja kahvin tai grillimakkaran päivän aikana.

Talkootöitä on tarjolla ennen tilaisuutta paikkojen kuntoon laittamisessa, päivän aikana Koski-seuran toiminnan esittelyssä ja päivän loputtua rakenteiden purkamisessa ja alueen siivoamisessa. Myös nuoret voivat osallistua!  Koski-seura tarjoaa pikkupurtavaa talkooväeksi ilmoittautuneille.

Esittelijät ja talkooväki voivat ilmoittautua joko Hämeenkosken kirjastoon tai sähköpostilla Sirpa Seloselle,etunimi.sukunimi@hotmail.com

Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivää vietetään samana päivänä ja tuttuun tapaan Huljalan Tupalassa Laura ja Mika Hämäläisen luona on avoimet ovet klo 12-15.

Tutustu Suomen luonnon päiviin tarkemmin www.luonnonpaivat.fi

Seuraa myös Kohinoita. Kesän mittaan kerromme lisää Hämeenkoski-päivän ohjelmasta. Laittakaa päivä jo kalentereihinne!