Lauantaina 26.8. on koko päivän ajaksi tapahtumia niin paljon, että emme turhaan sano olevamme osa maailman suurinta kyläjuhlaa. Perinteinen tapahtuma Koskikartanon viereisellä levähdysalueella on kello 10 – 13 ja teemana on Maistuva Hämeenkoski. Paikalle odotetaan kattavaa tarjontaa hämeenkoskenlaisista ruoantuottajista sekä muita yrittäjiä ja esittelijöitä. Saamme kuulla myös mallasohran viljelystä ja pienpanimotoiminnasta. Musiikkia tulee esittämään Retrotytöt, tangokisoissa pitkälle edennyt Titta Malinen sekä Hämeenkosken Hymypojat, joka esittää  näytteitä illan tanssimusiikista.

”Viralliset tahot” ovat myös paikalla, eli kunnan myytäviin tontteihin voi tutustua, ympäristö- ja jäteneuvontaa on tarjolla neuvonta-auto Kaislassa ja kunnan vapaa-aikatoimi tuo paikalle pienpelejä, kuten sumopainipuvut! Tule kaverin kanssa ottelemaan.

Samana päivän on Suomen luonnon päivä ja tutustumiskohteena on tuttuun tapaan Huljalan Tupala Vanhatien varrella. Avoimet ovet ovat kello 12 – 15, jolloin voi päästä tutustumaan perinnebiotooppiin kyyttöjen seassa. Puffetissa on tarjolla mm. härkäpapumuffinsseja ja kyyttöpasteijoita. Lisäksi on myynnissä tilan tuotteita.

Hämeenkosken kirkonkylän urheilukentällä Pitäjän Pojat, eli PiPo, järjestää jalkapalloturnauksen kello 12 – 17. Joukkueita on tulossa mm. Lahdesta ja Kärkölästä pitäjän poikien lisäksi. Jalkapallon lisäksi saunotaan ja nautitaan virvokkeita. Joukkueen voi kerätä kaveriporukasta, korttelijengistä, paikallisesta baarista tai työpaikalta. Turnaus on enemmän hauskanpitoa kuin taidoilla kikkailua. Jos haluat ilmoittaa joukkueen, ota yhteys Ileen 041 547 3554.

Jos jalkapallo ei kiinnosta, Hämeenkosken Teurojoella, entisen kunnantalon ja Laguksen muistomerkin välisellä alueella järjestetään kalastuskilpailu klo 14 – 17. Ilmoittautua voi kello 13.30 asti, ilmoittautumisia otetaan vastaan Hämeenkoski-päivän markkinoilla. Kalastusvälineenä on mato-onki ja ilmoittautumismaksu on 5 euroa. Kertyneillä varoilla hankitaan uusia kalanpoikasia Teurojokeen.

Tutustumiskohteina päivän aikana on myös Hankalan pellavankäsittelylaitoksen alue kello 12 -15 sekä Hämeenkosken kotiseutumuseo kello 11 – 14.

Illalla vielä Hämeenkosken Hymypojat järjestävät Hämeenkoski-päivän tanssit kello 19.00 – 23.00 Seuralassa.  Sisäänpääsymaksu on 10 euroa, joka sisältää kahvin ja leivonnaisen.  Maa- ja kotitalosseura järjestää tarjoilun. Lippuja voi ostaa markkinatapahtumassa etukäteen sekä ovelta. Tervetuloa virkistämään mieltä ja tanssijalkoja!