Hollolan Pop up – Kulttuuritalo Vanha Apteekki avautuu 1.7. Salpakankaalla toimineen apteekin entisissä tiloissa osoitteessa Virastotie 1. Talon on arvioitu olevan toiminnassa heinäkuusta 2021 eteenpäin noin vuoden ajan.

Hollolan kunnan kulttuuripalvelut tuottavat kulttuuritalon tiloihin pienemmistä osanäyttelyistä koostuvan näyttelykokonaisuuden pop up -periaatteella. Kunnan kulttuuripalvelut on tehnyt hankkeessa tiivistä yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Mukana ovat olleet mm. Hollolan kotiseutuyhdistys, Koski-Seura, Herralan kotiseutuyhdistys, Hollolan taideyhdistys sekä useita yksityishenkilöitä.

Tiloihin on rakennettu Hollola-Hämeenkoski alueen historiaa ja maantieteellistä rakentumista käsittelevä näyttely. Yhtenä teemana näyttelyssä kulkee  Hollolan ja Hämeenkosken pitäjiä halkonut ylinen Viipurintie, joka edelleen useissa kohdissa kulkee maastossa nykyisen valtatie 12 rinnalla. Tiellä on vesiväylien ohella ollut tärkeä merkitys pitäjien hyvinvoinnille ja kehittymiselle. Toisaalta sen myötä ovat paikkakunnille kulkeutuneet myös sodat ja kriisit.

Nähtävillä on myös erityisesti lähiluontoomme ja ympäristöömme liittyen Geopark-näyttely sekä luonto- ja ilmastoasioita käsittelevä näyttely. Lisäksi  Kulttuuritalon tiloissa on nähtävillä myös laajasti erilaista taidetta. Pikkugalleriassa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, joista ensimmäinen on Jarmo K. Mäen Tiilijärven luontoa käsittelevä valokuvanäyttely Luonto asuu meissä. Tämän lisäksi Hollolan taideyhdistys asettaa esille paikallisten taitelijoiden teoksia ympäri vuoden. Kesällä 2021 Hollolan taideyhdistys järjestää tiloissa vuotuisen kesänäyttelynsä. Suuressa taidegalleriassa esillä on ympäri vuoden Hollolan kunnan taidekokoelman teoksista koostuva näyttely Taiteen luonto.

Näyttelykokonaisuuden kautta kävijöiden toivotaan pysähtyvän havainnoimaan omaa lähiluontoaan ja pohtimaan omaa historiaansa. Kulttuuritalon tehtävä on auttaa hahmottamaan luontoyhteyden tärkeys helposti lähestyttävällä tavalla. Samalla voi nähdä, kuinka lähiympäristömme on kasvanut ja muotoutunut sellaiseksi kuin se nyt on.

Kulttuuritalolla on kahvinurkkaus ja tietoa Hollolan alueen kulttuuri- ja luontokohteista. Lisäksi tiloissa järjestetään tapahtumatoimintaa, kuten työnäytöksiä ja yleisöluentoja.

Näyttely on avoinna 1.7.2021 alkaen:

tiistai-torstai klo 12-18
lauantai klo 11-15
sunnuntai klo 12-16