Etolan kyläillassa ja muutamassa muussakin tilaisuudessa on kyselty kyläkyytejä. Hollolassa palveluliikennettä hoitaa Hoppa-palvelu, joka kilpailutetaan aika ajoin. Hämeenkoskella Hoppa-liikennettä hoitaa nyt Ari Kuusela, puh. 050 308 6964, josta kyydin voi tilata ja tiedustella palveluliikennereiteistä. Reittejä ajetaan tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin hieman eri suunnille Hämeenkoskea. Palveluliikenteen ideaan kuuluu, että kuljetusta tarvitseva haetaan kotoa niin halutessa ja tuodaan kauppakassien kera kotiin asti. Tilaukset mielellään edellisenä päivänä.

Kuusela kehottaa rohkeasti soittamaan ja kysymään kuljetusta. Alla mainitut reitit ovat nyt ajolistilla, koska niistä suunnista on melko vakituisia kuljetettavia, mutta muitakin mahdollisuuksia voi olla. Hoppa-liikennettä hoidetaan koulukuljetusten välissä ja lain vaatima 45 minuutin tauko autolla on toteuduttava joka ajopäivä, mutta näissä rajoissa Kuusela voi järjestää kyytejä. Auton tukikohta on Salen pihassa, josta kyydit lähtevät takaisin klo 11.

Koulukuljetusten käyttö kyliltä kuljettaessa on myös periaatteessa mahdollista. Asia vaatii vielä hieman selvittelyä ja siitä tulee myöhemmin lisätietoa, reitit, hinnat ja yhteystietoja.

Alla on tietoa, jota on koottu Hollolan verkkosivuilta:

”Palveluliikenne on lähinnä sellaisia erityisryhmien kuljetuspalveluita, jotka käyttäjän iästä ja terveydentilasta huolimatta mahdollistavat paremman pääsyn erilaisten palveluiden piiriin (esim. kauppa- ja terveyspalvelut). Hämeenkosken sisällä hinta on 3 euroa / suunta. Lasten (alle 12 v) taksa on 2 euroa. Kuljetustukiasiakkailla matkan hinta on 1 euroa, jolloin asiakkaalta veloitetaan lisäksi yksi matka kuljetustukikortilta.”

Tiistaisin reitti kulkee:
Valtatie 12 – Kastarintie (klo 9:07) – Pinnolantie – Aholantie – Asikkalantie – Lammintie – Järvenpääntie, jossa kääntöpiste noin klo 9:25 ja sieltä Lammintietä ja Asikkalantietä Kirkonkylälle.

Torstaisin reitti kulkee:
Huhdintie – Porvolantie – Ali-Kurkelantie – Toijalantie, kääntöpaikka Koivusillantien risteyksessä klo 9:32 – Toijalantietä takaisin Tampereentielle – Huhdintie – Käikäläntie – Kangastenmäentie kääntöpaikka klo 9:45 ja takaisin Keskustielle.

Perjantaisin reitti kulkee:
Valtatie 12 – Mieholantien risteys klo 9:17 – Uusi-Pätiläntie – Kalliojärventie, kääntöpaikka klo 9:34 ja samaa tietä takaisin päätyen Salelle klo 9:52.

Palveluliikenteen tilaukset (muut kuin Hämeenkoski)
Tilattava mielellään jo edellisenä päivänä tai samana päivänä
klo 8.30 – 8.50 puh. 044 780 1233
käymällä Asiointipiste Piipahluksessa, Virastotie 3,
ma klo 9.00 – 17.00, ti – to klo 9.00 – 16.00 ja pe klo 9.00 – 15.00
tai sähköpostitse hoppa(a)hollola.fi