Seuralan joulukuusen valot sytytettiin jälleen joulukauden alun merkiksi 1. adventtina 2.12.2018. Tilaisuutta ohjasi Koski-seuran puheenjohtaja Kari Kaivola. Komean kuusen seuran vanhat herrat olivatkin taas metsästä löytäneet. Väkeäkin oli Seuralan pihassa koolla melko mukavasti.

Jouluvalojen sytytys Seuralan edessä. Kuva: Mauri Kalima.

Tilaisuus jatkui perinteisesti Koskikartanon pihalla. Koskikartanon yrittäjät tarjosivat tälläkin kertaa paikalle saapuneille lämmintä glögiä ja pipareita.

Tuomo Nikkari glögiä tarjoilemassa. Kuva: Mauri Kalima.

Koski-seura haluaa antaa myös nuorille mahdollisuuden osallistua kotiseututyöhön. Niinpä tilaisuuden juontotehtävä oli annettu Atte Sallille. Erinomaisesti hän tehtävästään suoriutuikin.

Atte Salli juontaa. Kuva: Mauri Kalima.

Koski-seura ry:n puheenjohtaja Kari Kaivola saapui jakamaan Kunnon hämeenkoskelainen -palkintoa.

Kuva: Mauri Kalima.

Vuoden 2018 kunnon hämeenkoskelaisiksi Koski-seuran hallitus oli valinnut Jarmo Jäämaan ja Mika Rekolan.
Valinnan perusteluina Kari Kaivola mainitsi seuraavaa:

”Mikan ja Jarmon yhdessä tekemä työ näkyi konkreettisesti talvisella Valkjärven jäällä. Valkjärvelle tehty 3,5 kilometrin pituinen hiihtolenkki on ollut aina erittäin suosittu Hämeenkoskella hiihtoa harrastavien keskuudessa. Se on sopivan mittainen ja helppo hiihtoa vähän harrastaneille, mutta tarjoaa useita kertoja kierrettynä riittävästi haastetta myös hiihtoa aktiivisemmin harrastaville. Se sopii niin perheiden pienimmille kuin yksin tai ryhmässä hiihtäville, nuorille ja vanhoille. Kuntaliitoksen myötä Valkjärven ladun teko ja ylläpito jäi jostakin syystä kunnan laduntekijöiltä unohduksiin. Viime hiihtokaudella kuitenkin tilanne yllättäen korjaantui. Latu olikin erinomaisessa kunnossa ja hiihtäjiä riitti koko sille kaudelle, kun latua ylipäätään oli mahdollista pitää auki.

Kunnia tästä ladun teosta ja ylläpidosta kuuluu Mikalle ja Jarmolle. Vapaa-ajallaan, omalla kustannuksellaan he tekivät ladun ja pitivät sitä kunnossa. Ladun kunto sai kiitosta hiihtäjiltä, jotka kiitokset toivottavasti tavoittivat myös ainakin joltakin osin Mikan ja Jarmon. Mikan mukaan parhaimpia kiitoksia oli se, kun ainakin viisi tapaamaansa hiihtäjää oli kertonut hankkineensa sukset juuri sen takia, että on sopiva ja hyväkuntoinen latu hiihdettäväksi. Nyt meillä kaikilla läsnäolijoilla ja välityksellämme muillakin on mahdollisuus tästä asiasta kiittää.”

Asiaankuuluvien diplomien ja kukkien lisäksi molemmat valitut saivat symbolisena kannustuksena kanisterilliset polttoainetta tulevaa hiihtokautta varten.

Kunnon hämeenkoskelaiset Jarmo Jäämaa ja Mika Rekola. Kuva: Mauri Kalima

Seuraavaksi Mannerheimin lastensuojeluliiton paikalliset puuhanaiset jumppauttivat yleisöä reippaan musiikin tahdissa.

Lapset jumppaavat. Kuva: Mauri Kalima.

Lapsoset odottavat jo joulupukkia. Kuva: Mauri Kalima.

Jumppatuokion vielä jatkuessa oli paikalle jo hiippaillut kaivattu vieras kaukaa Korvatunturilta.

Joulupukki saapuu. Kuva: Mauri Kalima.

Joulupukki jakaa nameja lapsille. Kuva: Mauri Kalima.

Lämmin kiitos jälleen tilaisuuteen osallistuneelle yleisölle ja kaikille tapahtuman järjestämiseen osallistuneille!

Leppoisaa joulun odotusta kaikille!