Juha Nummelan esikoisromaanin ’Heikoilla jäillä’ Hämeenkosken julkaisutilaisuus pidettiin 30.10.2023 Seuralassa pääoven yläpuolella olevassa kirjaston tilassa. Tila oli Juhalle henkilökohtaisesti merkityksellinen, sillä hänen oma äitinsä oli aikoinaan töissä Silvosen kutomossa ja työskenteli juuri tässä samassa huoneessa. Paikalle oli kokoontunut 29 kiinnostunutta kuulijaa. Useat heistä myös innostuivat illan mittaan kyselemään kirjoittajalta kirjan taustoista. Oman mielenkiintoisen lisänsä illan antiin toi Aviador/Momentumin kustantaja Vesa Tompuri.

Kirjan takakannesta: Ilari kasvaa epävakaissa oloissa ja kamppailee lapsesta saakka riittämättömyyden tunteen kanssa. Hän ei koskaan tunne isäänsä, mutta syyttää itseään tämän kohtalosta. Yksinhuoltajaäiti ei pysty paikkaamaan niitä henkisiä arpia, joita poika kantaa mukanaan läpi elämänsä ihmissuhteesta toiseen. Teoksessa seurataan Peltomaan perheen pojan ja äidin elämän etenemistä ja tehdään havaintoja puhumattomuuden ja sitä seuraavan katumuksen käsittelystä. Heikoilla jäillä on tarina elämän kompastuskivistä, suuren surun ja huolen taakasta. Se kuvaa alkoholin ja alkoholismin vaikutusta koko perheeseen sekä syitä näiden riippuvuuksien kehittymisen taustalla.

Kirjaa on saatavilla 28 € hintaan Koski-seuran toimitiloista Seuralan alakerran takkahuoneessa perjantaisin klo 10-13 sekä muissa myyjäisissä, joissa seura on paikalla.

Tässä vielä joitakin kuvia illasta:

Paikalla oli 29 henkilöä yleisönä.

Juha sai tilaisuudessa sisareltaan Ulla Maliselta kannustavan taulun, jossa luki ”Elämä on matka, josta vain sinä voit tehdä mielenkiintoisen.”

 

Keskustelua kirjan sisällöstä Aviador/Momentumin kustantajan Vesa Tompurin kanssa.

Juha Nummela, kirjailija.