Koski-seuran hallituksen kokous 22.6. oli tapansa mukaan pitkä ja monipykäläinen. Tässä muutamia kokouskuulumisia.

Kokouksessa valittiin seuralle kaksi kesätyöntekijää tekemään vieraslajitorjuntaa ja muita maisemanhoitotöitä Hämeenkosken muistomerkeillä. Töihin valittiin Iida-Lotta Lehtonen ja Arttu Lyytinen ja he aloittavat kahden viikon pestinsä 6.7. Työnjohtotehtävissä toimii seuran ”Vielä virtaa” -osasto ja nuorten palkka tulee Hollolan 4H:n hankkeesta Minä, kaverit ja meidän kylä, jota rahoittavat Etpähä ry Leader-rahalla sekä Hollolan kunta.

Hämeenkoski-päivä on päätetty järjestää koronarajoitusten väljennyttyä. Harvoin Hämeenkoski-päivässä on ollut yli 500 henkeä edes koko kolmen tunnin aikana, saati yhdellä kertaa. Joka tapauksessa Koski-seura ottaa huomioon viranomaisten ohjeet ja määräykset turvaväleistä ja käsihygieniasta. Turvallisten välimatkojen varmistamiseksi toivomme, että suurimmalla osalla esittelijöistä olisi oma telttakatos. Alueella on tilaa levittäytyä laajemmallekin kuin aiemmin.
Koski-seuran vuokraamiin telttoihin jätetään tarpeeksi suuret välimatkat pöytien välille ja järjestyksenvalvojat vahtivat myös turvavälejä.

Levähdysalueen käyttölupa-anomus on lähetetty ELY-keskukselle, mutta päätöstä ei ole vielä tullut. Esittelijät voivat ilmoittautua sähköpostitse koskiseura@gmail.com tai puhelimitse Sirpa Seloselle (0405304197) tai Hämeenkosken kirjastoon. Jos ELYn vastaus on kielteinen, siitä tiedotetaan ilmoittautuneita.

Koski-seura on anonut Hollolan kunnalta avustusta presidentti J. K. Paasikiven syntymän 150-vuotisjuhlan järjestämiseen Hämeenkoskella. Kunta on antanut myönteisen vastauksen. Juhlavuoteen liittyen Koski-seura hankkii infotaulun Paasikiven muistomerkin yhteyteen. Hankinnasta ja sen kustannusten kattamisesta tiedotetaan lisää omassa artikkelissaan.

Koski-seuran lausunto Hollolan strategiseen yleiskaavaankin on lähetetty määräajan puitteissa. Kiitos kaikille yhteiseen työpajaan osallistuneille.