Tee jouluna hyvää herkullisella tavalla! Ota joulunkinkun paistinrasvat talteen, kiikuta ne lähimpään keräyspisteeseen ja olet mukana tekemässä kaikkien aikojen Kinkkutemppua. Tänäkin jouluna suomalaisten joulukinkkujen paistinrasvoista valmistetaan uusiutuvaa dieseliä. Kinkkutempun tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Ota joulunkinkun paistamisessa syntyvät ylimääräiset rasvat talteen, kiikuta ne Salen keräyspisteeseen ja olet mukana tekemässä kaikkien aikojen Kinkkutemppua. Yhden kinkun paistorasvalla henkilöautolla voi ajaa jopa kolme kilometriä. Ja kinkkuahan tässä maassa syödään mojovat 7 miljoonaa kiloa joka joulukaudella. Uskommekin, että keräysastioihin voi kertyä sellaiset määrät silavaa, että siitä valmistetulla dieselillä voisi ajaa kolme kertaa maapallon ympäri.

Toimi näin:

  1. Avaa ja huuhtele tyhjä maitopurkki
  2. Kaada rasva varovasti tölkkiin (äläkä hyvä ihminen polta itseäsi)
  3. Sulje tölkki esimerkiksi teipillä.
  4. Anna rasvan hyytyä viileässä ja kiikuta se Salen keräyspisteeseen 18.12.2017–4.1.2018.

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aluille laittama yhteisprojekti, jonka tarkoituksena on tuoda kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Joulun 2017 alla kuluttajia pyydetään palauttamaan kinkunpaistosta yli jääneet rasvat kierrätyspisteille ja yli jääneestä paistinrasvasta valmistetaan uusiutuvaa polttoainetta Nesteen Porvoon jalostamolla. Kinkkutemppu-kampanjan tavoitteena on saada mukaan satatuhatta suomalaista kotitaloutta. Jos tavoite täyttyy, Kinkkutemppu lahjoittaa 20 000 euroa vähävaraisia perheitä tukevalle Hopelle.

Keräyslaatikko on Salen ovella joulukuusen vieressä. Kiitos!

Hämeenkosken Maa- ja kotitalousseura ja http://www.kinkkutemppu.fi/