Tee tänä jouluna hyvää herkullisella tavalla! Ota joulunkinkun paistamisessa syntyvät ylimääräiset rasvat talteen, kiikuta ne Hämeenkosken Salelle ja olet mukana tekemässä kaikkien aikojen Kinkkutemppua. Tämän vuoden kinkkujen paistinrasvoista valmistetaan uusiutuvaa jouludieseliä, jonka voimin hyväntekijät pääsevät liikkumaan ympäri Suomea.

Yhden kinkun paistorasvalla henkilöautolla voi ajaa jopa kolme kilometriä. Ja kinkkuahan tässä maassa syödään mojovat 7 miljoonaa kiloa joka joulukaudella. Uskommekin, että keräysastioihin voi kertyä sellaiset määrät silavaa, että siitä valmistetulla dieselillä voisi ajaa kolme kertaa maapallon ympäri.

Toimi näin:

MUISTA: Ei rasvaa viemärin tukkeeksi!
  1. Avaa ja huuhtele tyhjä maitopurkki
  2. Laita purkki tiskialtaan pohjalle
  3. Kaada rasva varovasti tölkkiin (äläkä hyvä ihminen polta itseäsi)
  4. Sulje tölkki esimerkiksi teipillä.
  5. Anna rasvan hyytyä viileässä ja kiikuta se Salen kierrätyspisteellä olevaan sille tarkoitettuun laatikkoon 15.12.2016–2.1.2017.

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aluille laittama yhteisprojekti, jonka tarkoituksena on tuoda kiertotaloutta l hemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Joulun 2016 alla kuluttajia pyydetään palauttamaan kinkunpaistosta yli jääneet rasvat kierrätyspisteille ja yli jääneestä paistinrasvasta valmistetaan uusiutuvaa polttoainetta Nesteen Porvoon jalostamolla. Lopuksi paistinrasvasta valmistettu polttoaine lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Tempausta Hämeenkoskella järjestämässä Maa- ja Kotitalousseura. Lisätietoa löytyy osoitteessa http://www.kinkkutemppu.fi.