Kosken VPK:n naisosastolla on 41. toimintavuosi. Osaston johtajaksi valittiin tammikuun vuosikokouksessa  Minna Suominen ja varajohtajiksi Tiina Hellstén ja Irmeli Ojantausta.

Aktiivisesti toiminnassa on mukana kolmisenkymmentä naista, mutta lisää mahtuu! Jos olet kiinnostunut yhteisen hyvän lisäämisestä omalla pitäjällä, kaipaat uusia haasteita tai olet vailla helposti tavoitettavaa harrastusta, sinulle on paikka auki joukossamme!

Palokuntanaisten työ on monipuolista ja turvallisuutta edistävää vapaaehtoistoimintaa. Palokuntanaiset pitävät omia kerhoiltoja tai osallistuvat hälytysosaston, nuoriso-osaston ja veteraaniosaston kokoontumisiin. Olemme mukana harjoituksissa, leireillä ja erilaisissa tapahtumissa.

Ulla Kokkonen autossa ja Sanni-Maria Tiihonen rappusilla

Seuraava yhteinen retki on tulossa toukokuun alussa. Teemme vierailukierroksen Kinnarin tila – Wähkilän Maut – Nikkarin tila ja lopuksi vietetään saunailtaa paloasemalla.

Muita palokuntanaisten vastuita on hälytystehtäviin osallistuvien muonittaminen. Se kuuluu Kosken palokuntanaisille osana Kosken VPK:n sopimusta. Hälytysmuonitukseen koulutetaan halukkaat. Osa työstä tehdään paloasemalla ja osa palopaikan lähettyvillä.

Vasemmalta Tiina Hellstén, Ulla Kokkonen ja Maire Kärkäs

Naisosaston jäsenet saavat osallistua Hämeen Pelastusliiton (HPL), Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK), Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja muiden yhteistyökumppanien koulutuksiin.  Jos laadukkaat koulutukset kiinnostavat, palokuntatoiminnan kautta on mahdollisuus kiertää muutakin kuin paikallista tahkoa.

Tapaamme toisinaan muiden palokuntien naisosastoja ja teemme oman pitäjän yhdistysten kanssa yhteisiä talkooponnistuksia Seuralassa, Hämeenkoski-päivässä ja tietenkin omilla kesäjuhlillamme.

Tulevan kesän kesäjuhlien suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Jos sinulta liikenee muutama tunti viikonlopusta, olet lämpimästi tervetullut talkootöihin! Tarjolla on monenlaista hommaa hernekeiton keittämisestä ja munkkien sokeroinnista tiskaamiseen ja siivoamiseen. Porukalla hommista ei tule liian raskaita kenellekään ja konkarit opettavat aloittelijoita. Talkoolaisten ei tarvitse nälkää kärsiä ja samalla saa nauttia ohjelmastakin.

Juhlakoordinaattori on Susanna Vuorinen, puh. 0400 846636. Ota yhteyttä ja tule kokeilemaan, ihan matalalla kynnyksellä! Työpanostamme vastaan pääsemme nauttimaan juhlien tunnelmasta ihan eturivissä. Tervetuloa mukaan toimimaan!