Koskenkohinoiden perinneaineistossa avatun kuvan alla on kommenttikaavake. Sinne kirjatut lisähuomiot eivät tule kaiken kansan nähtäviksi. Siksi sinne on turvallista ja helppoa kommentoida ja tarkentaa kuvan tietoja. Me Koski-seurassa luemme kyllä kaikki kommentit mutta käytämme harkintaa, mitkä tiedot niistä tulevat julkisiksi. Kommentissa voi myös pyytää, mitä tietoja siitä ei julkisteta.

Toisinaan julkaisemme perinneaineiston kuvia Facebookin suljetuissa keskusteluryhmissä, sellaisissa kuin ”Koski Hl ennen vanhaan” tai ”Koulumuistoja Koskelta”. Ryhmiin pääsee mukaan pyytämällä. Näissä ryhmissä voi kuvistamme vapaammin keskustella. Keskusteluista onkin saatu erittäin arvokkaita lisätietoja perinneaineistoomme. Lämmin kiitos niistä!

Valokuvia pitäjästämme, sen arjesta ja juhlasta, otamme edelleen mielellämme vastaan. Tekeillä olevaan historiateokseenkin kaivataan kuvia. Kuvat voi tuoda seuralle digitoitaviksi ja ne saa jonkin ajan kuluttua Koski-seuran toimistolta takaisin. Haluttaessa poltamme kuvat vaikkapa DVD:lle myös niiden luovuttajalle. Nyt jo kannattaa itsekin haastatella vaareja sekä mummoja ja kirjata heiltä kuvien yhteyteen arvokasta mutta niin katoavaista historiatietoa.

Otsikkokuva: Kosken puhallinorkesteri 1980-luvulla. Soile Siltanen, Koski-seuran perinneaineisto.