Perustamisestaan saakka Koski-seuran yhtenä tehtävänä on ollut paikallisperinteen ja paikallistietouden vaaliminen ja kerääminen. Tätä tehtävää seura on toteuttanut valokuvakeräysten ja henkilöhaastattelujen avulla. Mm. 1900-luvulla seuran toimesta kerättiin ja tallennettiin n. 5oo valokuvaa koskelaisista ihmisistä, rakennuksista, tapahtumista ja maisemista ja 1970-80-luvuilla äänitettiin reilut sata paikallista haastattelua ja muisteloa. Nämä kaikki ja yli tuhat muuta tallennetta on nähtävissä ja selailtavissa osoitteessa www.koskenkohinat.fi/perinneaineisto.

Nyt 2019 Koski-seura aloittaa uuden kuvakeräyskampanjan.

Toivomme teiltä pitäjämme alueen ympäristön ja elintavan kannalta merkittävänä pitämäänne kuva-aineistoa kaikilta pitäjän historian vuosikymmeniltä.

Koski-seura tallentaa kuvanne kokoelmiinsa ja luvallanne myös julkaisee niitä Kosken Kohinat -verkkojulkaisussa. Osa kuvista on myös tarkoitus käyttää Hämeenkoskesta valmisteilla olevaan historiateokseen. Tähän teokseen tarvitaan kuvia erityisesti 1970-luvulta tähän päivään.

Tallennettavaksi annettavan aineiston toivotaan olevan valmiiksi digitaalisessa muodossa, mutta mieluusti otamme vastaan myös perinteisiä valokuvia, negatiiveja, kaitafilmejä, VHS-kasetteja – digitoimme ne ja palautamme alkuperäiset omistajalleen.

Kaikenlainen kuvaan liittyvä tieto on tärkeää ja tervetullutta – tärkeintä on mainita kuvausvuosi.

Tee tutkimusretki valokuva-arkistoihisi ja lähetä pitäjästämme kertovia kuvia Koski-seuralle osoitteeseen koskiseura@gmail.com tai tuo seuran toimistolle Asikkalantie 1, 2.krs perjantaisin klo 10-13 tai sopimuksen mukaan.