Koski-seuran perustamisesta on tänä vuonna kulunut 60 vuotta. Seura perustettiin 26.4.1959. Juhlapäivää päätettiin viettää sunnuntaina 17.11.2019. Aamupäivällä seuran edustajat kävivät kunnioittamassa seitsemää seuran perustamiseen ja sen myöhempiin vaiheisiin voimakkaasti vaikuttaneen jäsenen muistoa kirkonmäellä Vanhalla hautausmaalla  ja Valkjärven hautausmaalla.

Vanhalla hautausmaalla Kari Kaivola, Sirkku Kalima ja Juuso Torvinen laskivat Koski-seuran puolesta ruusun ja sytyttivät kynttilän seuran pitkäaikaisen varapuheenjohtajan, vuonna1982 kunniajäseneksi kutsutun Toivo Sulkasen ja seuran puheenjohtajana 13 vuotta toimineen Antti Suomen haudoille.

Valkjärven hautausmaalla kunnioitettiin vastaavasti seuran hallituksessa toiminutta Hämeenkosken pitkäaikaista kulttuurivaikuttajaa Kalevi Koskista, jonka Koski-seura kutsui kunniajäsenekseen vuonna 2017. Samoin muistettiin Kosken Hl kotiseutumuseon perustamiseen keskeiseti vaikuttaneita Hugo Silvosta ja Pauli Paasivirtaa. Silvonen vaikutti vahvasti myös Koski-seuran perustamiseen ja toimi sen hallituksessa. Paasivirta oli seuran ensimmäinen puheenjohtaja 11 vuoden ajan ja toimi seuran hallituksessa kuolemaansa asti. Yrjö Tamminen oli seuran sihteeri 11 vuoden ajan sen perustamisvaiheessa. Hän valokuvasi ja keräsi kiinteistötiedot pitäjän 700 asuintalosta 1950-luvulla. Jorma Pitkälä toimi seuran puheenjohtajana viiden vuoden ajan 1980-luvulla. (Kuva Mauri Kalima)