”Taas kaikki kauniit muistot mun tulee mielehen: lumivalkeat pellot puistot ja juhla Jeesuksen.” Näin on Sulo Saarits laulanut radiossa Turun joulurauhan julistuksen jälkeen jo vuodesta 1955. Tänä poikkeuksellisena aikana moni meistä viettää omaa joulujuhlaansa pienemmällä kokoonpanolla kuin aiemmin. Silloin muistot aiemmista jouluista, ehkäpä jopa lapsuudesta, nousevat helposti mieleen. Aika kultaa muistot.

Kulunut vuosi on Koski-seurallekin ollut poikkeuksellinen. Varhain toteutettu vuosikokous saatiin vielä pidettyä normaalioloissa. Samoihin aikoihin moni seuran jäsenistä osallistui vielä Seuralan kunnostustalkoisiin. Tulevat loppuvuoden tapahtumat olivatkin sitten enemmän tai vähemmän vallitseviin olosuhteisiin räätälöityjä. Pandemian hieman laannuttua Hämeenkoski-päivä uskallettiin ulkoilmatapahtumana vielä toteuttaa turvaohjeita noudattaen ja turvaetäisyyksiä sekä käsihygieniaa korostaen. Paikallishistoriaan keskittyvät ulkoilmaretketkin onnistuivat, samoin mm. Kapervuoren omatoimipatikointi. Loppuvuoden juhlarypäs: Hämeenkosken historiakirjan julkaisu, J.K. Paasikiven 150-vuotisjuhlallisuudet ja joulukauden avajaiset tuottivatkin järjestäjille ja talkooväelle eniten päänvaivaa. Nämä pystyttiin kuitenkin toteuttamaan osin etätapahtumina ja joulukauden avajaiset ulkoilmatapahtumana yhteistoiminnassa paikallisten yrittäjien kanssa jopa melko onnistuneesti.

Koski-seuran tapahtumia ei voisi menestyksekkäästi toteuttaa ilman ahkeraa talkooväkeä ja mukaan lähteneitä muita aktiivisia hämeenkoskelaisia tai Hämeenkoskella toimivia yhdistyksiä. Lämmin kiitos teille arvokkaasta panoksestanne! Suuri kiitos kuuluu tietenkin kaikille esiintyjille ja puhujille. Ilman hyviä ohjelmansuorittajia juhlatkaan eivät tuntuisi juhlilta. Tänä vuonna tilaisuuksissamme ovat esiintyneet mm. Pauli Helén, Miikka Lönnqvist, Ville Marjomäki, Martti Häikiö, Kyösti Toivonen, Kosken VPK:n Viihdeorkesteri, Hämeenkosken Harmonikat, Tiirismaan puhaltajat, Hämeenkosken Mieskuoro ja Retrotytöt Simo Taipaluksen säestyksellä, Simon toimiessa myös useimpien orkesterien johtajana ja yhdessä Seppo Laarin kanssa esiintyjänä. Hämeenkosken sahtimestaruuskilpailuja tuki Putulan Kirjasto- ja Kotiseutuyhdistys tarjoamalla tilat ja muuta tukea tilaisuuden järjestelyihin. Tuomareita on kiitetty jo tilaisuudesta julkaistussa artikkelissa. Kiitos myös Hämeenkosken kappeliseurakunnalle hyvästä yhteistyöstä vuoden useiden tilaisuuksien järjestämisessä, viimeisimpänä Hämeenkosken kirkon hieno 150-vuotisjuhla.

Tapahtumiemme sponsoreita on lukuisa joukko. Hollolan kuntaa kiitämme jokavuotisista avustuksista, jotka olemme saaneet tapahtumien järjestämiseen.  Paasikiven muistomerkin opastaulun kustannuksiin osallistuivat seuran hallituksen jäsenien ja joidenkin yksityisten lahjoittajien ohella Paasikivi-Seura ry, Paasikivi-Seurojen liitto, Hämeen Heimoliiton säätiö, Päijät-Hämeen Osuuspankki, Hollolan Kokoomus ja Hollolan Kansalliset Seniorit ry, Lisäksi taulun pystyttämiseen talkootyö- ja materiaalisen panostuksensa antoivat seuraavat yritykset:
– Kone ja Kuljetus Maxi Oy / Samuli Vuorinen, opastaulun maatyöt
– Rakennus Tupasela Oy / Harri Tupasela, opastaulun jalustan teko
. Koskisen Betoni Oy / Jouko Koskinen, opastaulun jalustan betoni
Kaikille lahjoittajille ja talkoolaisille paljon kiitoksia!

Hämeenkoski-päivään arpajaisvoittoja luovuttivat seuraavat tahot. Lämmin kiitos myös heille!

Hollolan Apteekki
Hollolan Keskusta ry
Hollolan Kokoomus ry
Hollolan kunta
Hollolan Perussuomalaiset ry
Hollolan Yrittäjät ry
Hämeenkosken Apteekki
Hämeenkosken Eläkkeensaajat ry
Hämeenkosken Hius ja kauneus ky
Hämeenkosken Kappeliseurakunta
Hämeenkosken Maa- ja kotitalousseura ry
Hämeenkosken Ratsastajat ry
Jäämaa Antti ja Jarmo
Keijumäen Lemmikkipalvelut
Koskikartanon Kahvila ja Aarreaitta
Kukkakauppa Heliä
Kymenlaakson Sähkö Oy
Lahti Aqua Oy
Maansiirtoliike Erkki Heikkilä Oy
Molee Sukanya
Myllylähde-yhteisö
Nikkari Sami Tmi
Nikkarin tila, Saara Kukkonen
Nukketäti Irmeli Ojantausta
Parturi-kampaamo Sinin Hius
Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy
Päijät-Hämeen Osuuspankki
Rautanet Lammi Rauno Parikka Ltd.
Ravintola Meirami
Sammutin Paroni Oy
SC Kosken Dynamo ry
Sairanen Ritva
Sale Hämeenkoski
Sirin Lounasravintola
Studio Kalima Oy
Tuomela Juha, metrilakut
Voglia Oy