Vuosi lähenee loppuaan ja lumi peittää maan. Koronan varjossa on tämäkin vuosi vietetty, mutta Koski-seura on ollut silti monissa tapahtumissa aktiivinen.

Kesällä oli onnistunut museoviikko, kuuntelimme Tiirismaan puhaltajien esittämänä Laguksen kaikuja Orttenkalliolta ja teimme kyläkävelyjä käyttäen apuna myös citynomadisovellusta.

VPK:n juhlaviikko yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa järjestettyine tapahtumineen houkutteli runsaasti yleisöä. Tosin luonnonniittyjen perustamisesta ja vieraslajien hävittämisestä kertovat opastustilaisuudet järjestettiin epidemian vuoksi vasta marraskuussa Seuralassa. Paikalle saapuneet innostuivat kuitenkin vilkkaaseen keskusteluun molemmista aiheista. Taloudellista tukea saimme Green Lahti-ympäristökaupunkihankkeelta viikon tilaisuuksien järjestämiseen.

Sahtimestaruuskilpailut pidettiin Putulan kyläkirjastossa koronarajoituksin, mestaruuden voitti tänä vuonna Petri Ruusunen.

Hämeenkoski-päivä jouduttiin valitettavasti perumaan pahentuneen pandemiatilanteen vuoksi. Toivottavasti ensi vuonna tilanne on parempi ja pääsemme taas viettämään Hämeenkoski-päivää yhdessä!

Laajakaistayhteyksiä Hämeenkoskella selvitettiin marraskuussa ja muutamat taloudet hankkivat 5G-liittymän järjestetyn tilaisuuden yhteydessä.

Joulukausi avattiin näyttävästi Ykköskulman yrittäjien kanssa Seuralassa ja ympäristössä, joulukuusen valot sytytettiin, tällä kertaa paloautolla saapunut Joulupukki jakoi karkkeja ja kohdepassi aktivoi ihmisiä kiertelemään eri kohteissa. Koski-seuran puheenjohtaja Kari Kaivola kukitti Kunnon hämeenkoskelaiseksi valitun Rauni Miettisen. Valinta sai laajasti huomiota ja kiitoksia.

Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen jälkeen oli seppelten lasku sankarihaudoille ja muistomerkeille. Puheen piti upseerikokelas Kaisa Hämäläinen.

Joulumyyjäisiin Seuralassa osallistuttiin kirjamyynnin merkeissä ja vuoden 2021 kalenterimme on melkein myyty loppuun. Muutama on vielä jäljellä ja niitä voi tiedustella rahastonhoitajaltamme Matti Hiidenheimolta p. 041 466 4225.

Useimmista tapahtumista on täydentäviä artikkeleita täällä nettijulkaisussamme. Täältä löytyy edelleen myös perinneaineistoa, juuri päivitettyä tietoa yrityksistä ja yhdistyksistä, nähtävyyksistä sekä tulevista tapahtumista.

Koski-seuran hallitus toivottaa seuran jäsenille, hämeenkoskelaisille yhdistyksille ja muille yhteistyökumppaneillemme
HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA !

Teksti: Sirkku Kalima ja Kari Kaivola.
Otsikkokuva: Teurojoen Myllykosken yläpuolinen suvanto talvella 2002, kuvaajana Tero Heinonen.