Koski-seuran vuosikokous järjestettiin tällä kertaa lievemmillä koronarajoituksilla keskiviikkona 16.3.2021. Seuralan juhlasaliin oli kokoontunut 23 henkilöä. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Hannu Roppo ja sihteerinä toimi Sirpa Selonen.

Hannu Roppo johti kokouksen valitsemana puheenjohtajana vahvalla ja selkeällä otteellla vuosikokouksen kulkua. (Kuva Mauri Kalima)

Seuran puheenjohtaja Kari Kaivola ja taloudenhoitaja Matti Hiidenheimo esittelivät seuran vuoden 2021 toimintaa. Epidemiatilanteen asettamat rajoitukset vaikuttivat edelleen tilaisuuksien ja muun toiminnan järjestelyihin ja aiheuttivat myös lisätyötä ja sopeutumistarvetta. Merkittävin pettymys oli Hämeenkoski-päivän peruuntuminen vain viikkoa ennen sen järjestämistä. Koski-seura osallistui ensimmäistä kertaa koko Päijät-Hämeessä järjestettyyn ”Päheet Museot” museoviikon tapahtumien järjestämiseen. Yhteensä järjestettyihin konsertteihin ja kyläkävelyyn osallistui 250 henkilöä. Toinen kesän aikana merkittävä tapahtuma oli hämeenkoskelaisten yhdistysten yhdessä järjestämä Kosken VPK:n 125-vuotis juhlaviikko, jolla riitti tapahtumia ja runsaasti yleisöä viikon jokaiselle päivälle. Seuran taloutta tukivat merkittävästi Green Lahti – Euroopan Ympäristöpääkaupunki 2021- hankkeelta ja Hollolan kunnalta saadut avustukset.

Koski-seuran toimintasuunnitelmassa korostuu vuonna 2022 jälleen osallistuminen muiden hämeenkoskelaisten yhdistysten ja Päijät-Hämeen yhteisiin tapahtumiin. Päheet museot viikkoa vietetään viime vuotisesta hieman pidennettynä. Uutena asiana on Hämeenkosken kotiseutumuseoon suunnitteilla oleva pioneerinäyttely, jossa esitellään hämeenkoskelaisten pioneerien toimintaa sodan ja rauhan aikana.. Koski-seura tulee olemaan mukana myös Kosken VPK:n kesäjuhlan ohjelmajärjestelyissä. Myös perinteiset sahtimestaruuskilpailut ja Hämeenkoski-päivä ovat tapahtumakalenterissa. Hollolan kunnan itsenäisyyspäivän juhla on myös tarkoitus järjestää Hämeenkosken Seuralassa, Järjestelyissä ovat mukana useat hämeenkoskelaiset yhdistykset.

Koski-seuran hallituksessa erovuorossa olivat  Kari Kaivola ja Tero Heinonen. Vuosikokous päätti, että kummatkin henkilöt jatkavat edelleen hallituksessa. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Matti Hiidenheimo, Taisto Seuranen, Tuula Helminen ja Sirpa Kiljunen. Varajäsenistä erovuorossa oleva Juuso Ojanperä valittiin myös uudelleen. Risto Salli ja Tuomo Nikkari jatkavat varajäseninä. Hallituksen puheenjohtajaksi vuosikokous päätti nimetä Kari Kaivolan. Toiminnantarkastajiksi valittiin edelleen Marja-Leen Bister ja Asko Laine ja varahenkilöiksi Hannu Heikkilä ja Susanna Vuorinen. Vuosikokous vahvisti seuran jäsenmaksuksi aikaisempien vuosien tapaan 15 €.

Seuran puheenjohtaja, sihteeri ja varapuheenjohtaja valmistautuvat kokoukseen. Seuralan AV-tekniikka toimi erinomaisesti Tero Heinosen osaavissa käsissä. (Kuva Mauri Kalima)

Vuosikokouksen jälkeen jatkuneessa hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Tero Heinonen, rahastonhoitajaksi Matti Hiidenheimo. Hallituksen ulkopuolelta sihteeriksi valittiin Sirpa Selonen ja tiedotussihteeriksi Sirkku Kalima. Koski-seurassa on tällä hetkellä noin 200 jäsentä. Seura toivoo edelleen mahdollisimman monen hämeenkoskelaisen ja hämeenkoskelaismielisen tuntevan seuran tavoitteet ja tekemän työn omakseen. Liittymällä jäseneksi sinullakin on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että kotiseutusi elinympäristö  on entistä viihtyisämpi ja sen historia paremmin tunnettu ja tallennettu.

Toimintasuunnitelma ja vuosikokousmateriaali on kokonaisuudessaan katsottavissa seuran kotisivuilla http://www.koskiseura.fi/vuosikokous.html.

Artikkelikuva Mauri Kalima