Valokuvat kertovat kylien kulttuuritarjonnasta

Mitä maaseudun kulttuuritarjonta olisi ilman vapaaehtoisia ja yhdistystoimijoita? Teatteria, taidenäyttelyitä, museoita, lavatansseja ja kulttuuritapahtumia tuotetaan ammattimaisesti, mutta yhdistyspohjalta monipuolisesti Päijät-Hämeessä. Kulttuuria vapaaehtoistyönä -valokuvanäyttelyä varten on kierretty maakunnassa kuvaten vapaaehtoistyön tuloksena syntyvää kulttuuritarjontaa kesän 2023 aikana. Valokuvaajana on toiminut lahtelainen Jussi Manni, visuaalinen monitaitaja. Näyttely on hänen ensimmäinen, ja hän tuo ilmeikkäällä kuvakerronnallaan hyvin esiin kulttuurin tekijäpersoonat ja monipuoliset ympäristöt.

”Kuvauskohteet ovat ihastuttaneet miljöinä ja kuvaustilanteet ovat olleet spontaaneja ja innostavia kohtaamisia”, pohtii Manni. Kuvauskohteita ovat olleet mm. Hollolan kotiseutumuseo, Urajärven kartanomuseo, Enni Idin taiteilijakoti, Vintturin seurantalo, taide- ja toimintakeskus Kaarisilta sekä Huovilan puisto. Lisäksi kuvauksia tehtiin Heinolan kameraseuran näyttelyssä ja Iitin musiikkijuhlilla.

Valokuvanäyttely avattiin maakunnallisessa kyläjuhlassa Kyläkalaasissa Tennilässä 5.8.2023 Valokuvanäyttely oli esillä valtakunnallisessa KyläAreena -tapahtumassa Salossa 31.8.-1.9. Valokuvanäyttely on kiertävä ja matkaa nyt Kärkölän kirjastolta, Hämeenkosken kirjastolle ja on nähtävissä siellä 7.-31.5. aukioloaikoina.

”Kulttuurikentällä tehdään valtava määrä vapaaehtoistyötä. Valokuvanäyttelyn myötä halutaan nostaa tärkeä asia esille sekä huomioida ja kiittää vapaaehtoisia tekijöitä. Lisäksi kiertävä valokuvanäyttely lisää kulttuurikokemusten saavutettavuutta.” kertoo kyläaktivaattori Tiina Västilä Päijänne-Hämeen Kylistä.

Projektin toteuttamiseen saatiin Päijät-Hämeen Liitolta AKKE-rahoitusta.

Lisätietoja:

Tiina Västilä, kyläaktivaattori
Päijät-Hämeen Kylät / Päijänne-Leader ry
tiina.vastila@paijanne-leader.fi, 044 712 4208

Jussi Mannin kulttuuria vapaaehtoistyönä valokuvanäyttely