Orttenkallion juurella kenraalimajuri Laguksen muistomerkillä pidettiin tänäkin vuonna Tiirismaan Puhaltajien. konsertti 4.7. Tilaisuus oli Päheet museot viikon kolmas tapahtuma Hämeenkoskella. Sääennuste tiistai-illalle kello 18 alkaneelle konsertille ei ollut kovin rohkaiseva. Vielä tuntia ennen konsertin alkua näytti, että se jouduttaisiin siirtämään sisätiloihin parin sadan metrin päähän Seurakuntatuvalle. Sadetta ei kuitenkaan saatu muutamaa pisaraa lukuun ottamatta ja Orttenkallio vahvisti puhallinorkesterin Parolan marssilla käynnistyneet musiikkiesitykset komeasti Teurojoen vastarannalle sijoittuneelle yleisölle. Lähellä ja hieman kauempanakin sijatsevien kiinteistöjen asukkaat kertoivat myös hyvin kuulleensa konserttiesitykset.

Kari Kaivola avasi tilaisuuden kertomalla tämän vuoden Päheet museot-viikosta ja muistomerkin taustasta.(Kuva Mauri Kalima)

Tiirismaan Puhaltajat esiintyivät jo kolmatta kertaa muistomerkillä (Kuva Mauri Kalima)

Konsertin järjestelyistä vastanneella Koski-seuralla oli pitopaikan epävarmuuden vuoksi hieman alkuvaikeuksia muun muassa kahvitarjoilun käynnistämisessä ennen konserttia. Pienien alkuvaikeuksien jälkeen asiat alkoivat kuitenkin sujua. Yleisöä ei aivan viimevuotista määrää ollut paikalla, joka saattoi johtua ukkosta ja sadetta ennakoinneista sääennusteista. Kovin kauaksi ei kuitenkaan viime vuoden reilusti yli sadan paikallaolijan määrästä kuitenkaan jääty.

Sirkku Kalima ja Tuula Helminen olivat kutsuneet konserttiin Tuulikki Petäjäniemen ja Katriina Haapakankaan (Kuva Mauri Kalima)

Noin puolitoista tuntia kestänyt konsertti vaikutti muutaman saadun palautteen mukaan yleisöä miellyttäneen. Väliajalla nautittu kahvi piristi sekä yleisöä että orkesteria. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta Laguksen muistomerkin paljastamisesta.Tämä omalta osaltaan kannustaa jatkamaan hyvin sujunutta puhallinmusiikin konserttiperinnettä muistomerkillä.

Artikkelikuva Mauri Kalima

#päheetmuseot #Päijät-Häme #museot #visitHämeenkoski