Kolmatta kertaa järjestettävässä Avointen maatilojen päivässä lauantaina 14.7. yli 30 maatilaa eri puolilla Kanta- ja Päijät-Hämettä avaa ovensa vierailijoille.

Hämeenkoskelta päivässä ovat mukana Huljalan Tupala ja Nikkarin tila. Tiloilla voi vierailla klo 11-15 välisenä aikana. Tervetuloa tutustumaan ruuantuotannon juurille!

Huljalan Tupalaa (Vanhatie 239, Hämeenkoski) Hämeenkoskella viljelevät Mika ja Laura Hämäläinen perheineen. Luomuviljellyillä tiluksilla kasvaa tänä vuonna kyyttölehmiä, nurmea, tattaria, härkäpapua ja öljyhamppua sekä monenlaista vihannesta. Muista on jo pidempi kokemus, mutta kotitarvetta suurempi vihannesmaa on tämän vuoden uutuus. Talvista taukojumppaa ja lämmityspuuta kertyy tilan metsistä vähintään omiksi tarpeiksi.

Avoimien ovien päivässä pääsee kierrokselle perinnebiotooppiin, taputtamaan kyyttöjä tai vaikkapa leikkuupuimuria tai molempia, sekä tutustumaan alueen viljelykasveihin ja niistä saataviin tuotteisiin. Puffetissa muun muassa kyyttöpasteijoita ja härkäpapumuffinsseja. Myynnissä tilan tuotteita: kyytönlihaa, härkäpapuja, hampunsiemeniä sekä monenlaista vihannesta.

Lue lisää Huljalan Tupalasta blogista Huljalan Tupala Blogi ja Facebookista Huljalan Tupala

Nikkarin kasvinviljelytilaa (Nikkarintie 28, HämeenkoskiHämeenkosken Etolan kylässä viljelee Saara Kukkonen perheineen. Tilalla kasvaa mallasohraa, ruista, rapsia, kuminaa ja härkäpapua. Lisäksi tilan pihapiirin pelloilla ja metsälaitumilla kirmaa pieni lammaskatras.

Avointen maatilojen päivänä tilalla voi tutustua erilaisiin viljelykasveihin ja koneisiin, rapsutella lampaita ja keväällä syntyneitä karitsoita laitumella sekä kokeilla heittää heinää seipäille (sadevarauksella). Aikamatkalle talon ja maalaiselämän historiaan pääsee navetan vintin Heta Sofian kammarissa ja vanhan aitan uumenissa.  Pihapiirissä on myös pientä suolaista ja makeaa tarjoileva kahvila. Tilalta voi ostaa lampaiden taljoja, lankoja sekä härkäpapua.

Tutustu Nikkarin tilaan www.nikkarilla.fi  ja Facebookissa Nikkarin tila