Mölkky on useimmille tuttu heittopeli, joka on alun alkaen ideoitu Lahdessa. Pelissä mölkyllä eli puisella heittokapulalla heitetään numeroituihin puisiin maalikeiloihin, joiden kaaduttua saadaan heittotulos. Tavoite on saada tasan 50 pistettä. Peli sopii kaiken ikäisille, mutta tulosta saadakseen siinä tarvitaan hyvää heittotekniikkaa.

Mölkyn joukkueiden SM-kilpailut on järjestetty Lahdessa vuodesta 1997 lähtien. Vuodesta 2004 lähtien SM-kilpailut ovat olleet samalla myös MM-kilpailut, kun peli on levinnyt muihinkin maihin. Vuonna 2016 MM-kilpailut järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomen ulkopuolella Le Rheussa Ranskassa. Ranskassa pelistä onkin tullut melko suosittu, onhan siellä pelattu omaa heittopeliä petanqueta vuodesta 1907 lähtien. Mölkky on suosittu peli myös Saksassa, Tšekissä, Britanniassa, Puolassa, Belgiassa ja Japanissa. Tänä kesänä MM-kilpailut järjestettiin hienoissa maisemissa vuorien ympäröimässä Samoensissa Ranskassa, jossa kilpaili 167 joukkuetta 17 maasta. Suomesta mukana oli 14 joukkuetta, joista 6 Lahden seudulta. Voiton nappasi tiukan kamppailun jälkeen Hollolalainen Team Lokki, jossa pelaavat Marko Lusi, Jaakko Räsänen, Jari Haasiatarha sekä Hämeenkoskelta Joosua Hiljanen.

Mölkkyjoukkue  Joosua Hiljanen on harrastanut ja kilpaillutkin Mölkyssä pienestä pitäen eli parisen kymmentä vuotta. SM kilpailuissa hän on ollut aiemmin mitaleilla ja Hallikisojen Euroopan mestaruus tuli 2017. Ranskan MM kisoissa pelattin viime viikon sateisena perjantaina harjoitusottelut, aurinkoisena lauantaina alkusarjapelit ja sunnuntaina pudotuspelit ja tuloksena siis oman joukkueen maailmanmestaruus. Hieno suoritus!