Tänä keväänä tulee kuluneeksi 80 vuotta Suomen ja Ruotsin välisestä maaottelumarssista. Monilla paikkakunnilla on tuon tapahtuman muistoksi nytkin järjestetty marssitapahtumia. Tavoitteena on ollut saada mahdollisimman moni kävelemään yhtäjaksoisesti vähintään 10 km taival 4.-25.5.2021. Koski-seuran hallituksessakin on ollut keskustelua haasteen eteenpäin heittämisestä. Kevään kiireet vaan ovat asiaa venyttäneet, vaan onhan tässä vielä joitakin päiviä aikaa, mikäli haluaa kartuttaa marssineiden virallista lukumäärää.

Puheenjohtajamme Kari Kaivola reserviupseerina tiedusteli maastoon oheisen marssireitin, jossa hämeenkoskelainen harju-, järvi- ja kulttuurimaisema esittäytyy näin keväällä kaikessa kauneudessaan. Muitakin reittejä toki voi kävellä, kunhan matkaa kertyy vähintään tuo 10 km. WordPress ei nyt halua karttaa tuon tarkempana esittää. Laitamme sen vielä Koski-seuran Facebook-sivulle.

Marssisuorituksen voi ilmoittaa esim. reserviupseeriliiton lomakkeella:
https://q.surveypal.com/Maaottelumarssi-2021-suorituslomake/0
Reserviläinen ei ilmoittajan silti tarvitse olla. Sivun mukaan ilmoittajalle olisi luvassa myös diplomi ja suoritusmerkki. Pitäjäläiset voivat mainita suorituksestaan myös kommenttina tämän jutun ohessa Koski-seuran Facebook-sivulla.

Lähdepä siis marssimaan!

Otsikkokuvassa koskelaisia on lähdössä mukaan maaottelumarssiin 80 vuotta sitten.
Kuva: Niilo Nikkari.