Johan Fredrik Niklander (1850-1918) oli Melkkalan tilan omistaja. Tila sijaitsee Hämeenkosken ja Hollolan rajalla nykyisen valtatie 12 pohjoispuolella. Niklander oli poikamies ja perinyt tilan isältään Carl Niklanderilta. Koskella Hl hän vaikutti monella tavalla ollen aktiivisesti mukana politiikassa ja kunnallishallinnossa. Kun Lahden kauppalaan perustettiin vuonna 1893 kansanopisto, oli Niklander yksi aktiivisimmista tukijoista. Hän oli mukana vuonna 1899 suurta manifestia keisari Nikolai II:lle Pietariin vieneessä lähetystössä. Hän oli myös vuonna 1900 puolustamassa sananvapautta kokoamalla Koskelta Hl torpparilähetystön, joka pyrki kenraalikuvernööri Bobrikovin puheille vaatien Päivälehden päätoimittaja Eero Erkon erottamispäätöksen kumoamista. Niklander oli nuorsuomalaisen puolueen jäsen ja kannattaja. Niklander surmattiin 1.5.1918 kotitalonsa pihalla samaan aikaan, kun Huljalassa käytiin taistelua saksalaisten ja Länsi-Suomesta itään pakenevien punaisten välillä.
Niklander oli lahjakkaana musiikin harrastajana aktiivinen kulttuurin tukija kotipaikkakunnallaan. Hän oli perustamassa torvisoittokuntaa sekä laulukuoroja ja soitti useissa paikkakunnan orkestereissa monia eri instrumentteja. Vuonna 1890 Niklander rakennutti Koskenkylään Asikkalan ja Lahteen johtavien teiden risteykseen Lagerin tontille Seurala nimisen rakennuksen, joka toimi monipuolisesti musiikin ja muun kulttuuritoiminnan keskuksena. Vuonna 1899 hän myi rakennuksen nimellisellä korvauksella vuonna 1896 perustetulle Kosken Vapaaehtoiselle Palokunnalle ja vuotta myöhemmin perustetulle Hämeen-Kosken Nuorisoseuralle. Kummatkin yhdistykset toimivat edelleen.
Niklanderin valokuva ripustettiin Seurahuoneen seinälle. Vuonna 1940 valmistui Kosken Hl Seurahuone Oy:lle uusi rakennus edellisen ahtaaksi käyneen tilalle. Niklanderin kuva siirtyi uuteen rakennukseen. Todennäköisesti jonkun korjauksen yhteydessä valokuva katosi vuonna 1958 Seurala Oy:n omistukseen siirtyneestä rakennuksesta. Asia unohtui vuosikymmeniksi.
Reilu vuosi sitten Aila Tulonen s. Taavela tiedusteli Koski-seuralta mihin oli joutunut Seurahuoneen rakennuttaneen henkilön valokuva. Hän oli nuoruudessaan katsellut sitä, kun se oli ollut ripustettuna Seuralan kahvion seinälle. Kuva löytyi Hämeenkosken kotiseutumuseosta, johon se oli siirretty Kosken Hl kirkollista kehitystä kuvaavaan osastoon muiden valokuvien joukkoon. Koski-seura yhdessä Seurala Oy:n kanssa päätti, että Niklanderin kuva kuuluu Seuralan kahvion seinälle. Tarkoituksena on muistuttaa Niklanderin suuresta merkityksestä kulttuurityön hyväksi. Samalla se tuo esiin kahden samalla paikalla sijainneen rakennuksen merkityksen paikkakunnalla tehdyn ja edelleen tehtävän kulttuurityön ja erilaisen harrastustoiminnan keskuksena.
Kehystetty valokuva oli hieman huonokuntoinen ja kun Niklanderin entisestä kotitalosta Melkkalasta löytyi nuorempana otettu valokuva, päätettiin käyttää tätä otosta. Pauli Helen piti Seuralassa 28.10.2018 esitelmän Huljalan kylän historiasta, jonka tilaisuuden aikana kerättiin vapaaehtoinen maksu Niklanderin valokuvan jäljentämiseksi ja kehystämiseksi. Kerätyt varat mahdollistava tämän ja työn suorittamisesta vastasi hyvällä ammattitaidolla Sopen Kuva ja Kehys. Koski-seura kiittä kaikkia tukensa antaneita.
J.F.Niklander, ystäviensä mukaan ”Melkkalan Jussi”, palasi Seuralan kahvion seinälle 10.11.2018. Hämeen-Kosken nuorisoseura esitti samaan aikaan Seuralassa Minna Canthin kirjoittaman ja Anna Pitkämäen ohjaaman näytelmän Työmiehen vaimo.