Koski-seura järjestää yhdessä Elisa Kuluttajapalveluiden kanssa Seuralassa esittely- ja keskustelutilaisuuden nettipalveluiden kehittämismahdollisuuksista Hämeenkoskella keskiviikkona 10.11.2021. Toimivat verkkoyhteydet ovat entistä tarpeellisempia erilaisten sähköisten palveluiden ja asioinnin lisääntyessä.

Viime ja tämän vuoden aikana etätyö lisääntyi huomattavasti koronaepidemian seurauksena. Erilaisten verkon kautta tapahtuvien kokousten ja tapaamisten järjestämisessä hyvät verkkoyhteydet ovat perusedellytys niiden onnistuneelle järjestämiselle. Opiskelu on tapahtunut ja kouluakin on käyty verkon välityksellä lyhyempiä ja pitempiä ajanjaksoja. Osa epidemian aikana tapahtuneista muutoksista jokapäiväisessä elämässämme jäävät toimimaan myös epidemian väistyttyä. Sähköinen asiointi verkossa tulee lisääntymään väistämättä, halusimme sitä tai emme.

Unohtaa ei toki sovi hyviä verkkoyhteyksiä vaativia suoratoistopalveluja (Netflix, Elisa Viihde, Viaplay jne). Erityisesti nuorten ja lasten suosiossa ovat verkon yli  pelaaminen ja useille meistä YouTube-videoiden katselusta on tullut jokapäiväistä sekä viihde että oppimistarkoituksessa. Kaikki tämä monipuolinen nettiyhteyksiä vaativa käyttö asettavat yhteydelle aiempaa merkittävästi suurempia yhteysnopeuksia ja laatuvaatimuksia, jotta se toimisi luotettavasti ja vakaasti.

Tilaisuuden tarkoituksena on käsitellä nettipalveluiden saatavuutta yleisesti ja erityisesti Hämeenkosken pitäjän alueella. Tilaisuudessa esitellään ratkaisuja nykytilanteen parantamiseksi sekä vakinaisten että vapaa-ajan asuntojen osalta. Hämeenkoskellahan on Hollolan kunnan suhteellisesti suurin vapaa-ajan asuntojen lukumäärä asukaslukuun verrattuna.

Elisa esittelee tilaisuudessa erityisesti 5G verkon tarjoamia mahdollisuuksia parantaa kotien nettiyhteyksiä yhtiön kehittämällä helpolla kokonaisratkaisulla. Tilaisuudessa käsitellään myös 5G verkon ulkopuolella olevien kotien  nettiyhteysmahdollisuuksia.

Elisa tulee tilaisuudessa kertomaan myös hämeenkoskelaisille suunnatusta etutarjouksesta 5G kotinetin liittymispaketin hankintaan.

Tilaisuus alkaa kello 18.00.  Ennen tilaisuutta on kahvitarjoilu, joka alkaa kello 17.30.  Koski-seura toivoo tilaisuuteen runsasta osanottoa, jotta voimme yhdessä keskustella ja antaa myös palautetta omasta verkkoyhteyksien käytöstämme ja siinä esiintyvistä ongelmista.

Tervetuloa

Tilaisuus taltioidaan ja se on katsottavissa Kosken Kohinoissa myöhemmin jaettavan linkin kautta. Senkin katselu on sujuvampaa hyvien verkkoyhteyksien avulla.

Seurala, Asikkalantie 1, 16800 Hämeenkoski