Kunnallinen nuorisotyö Hämeenkoskella on suunnattu 3.-luokkalaisista ylöspäin aina 29-vuotiaisiin nuoriin saakka.

Nuorisotila Hämeenkosken alakoulun Koskihallin tiloissa on toiminnassa tiistaisin ja torstaisin. Tila on auki 13.30-19.00. 3.-6.-luokkalaiset nuorisotilan kävijät lähtevät tilalta jo klo 17, ja kaksi viimeistä tuntia on rauhoitettu yläkoululaisille ja sitä vanhemmille nuorille.

Nuorisotilalla voi pelata biljardia tai erilaisia lautapelejä, Pleikkari nelosta, piirrellä ja askarrella sekä kokeilla vaikka sulkapalloa Koskihallissa. Pienten kanssa meillä on myös ohjattuja leikkejä, kuten polttopalloa tai piilosta halukkaille. Välillä ohjaajat innostuvat järkkäämään erilaisia kilpailuja, joista voi voittaa herkkuja. Olemme myös leiponeet väkimäärän salliessa. Tilassa on kioski, ja nuoret saavat vuoron perään avustaa ohjaajia kioskin tehtävissä. Nuorisotilan kioskista saa ostaa myös koululaisten välipalalippuja, jotka käyvät kaikissa Hollolan kouluissa jaettavaan tuettuun välipalaan. Nuorisotilan toimintaa kehitetään nuorten omien ideoiden ja tarpeiden pohjalta. Nuorisotilaan tulijan ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

K13-ilta 13-vuotiaille nuorille on kerran kuussa perjantaisin. Saamme lainata yhteistyökumppanimme SC KoPo:n biljardisalia Hämeenkosken keskustassa, Salen vieressä, Keskustie 20. K13-iltaan ovat tervetulleita kaikki yli 13-vuotiaat nuoret, eikä sinne tarvitse ilmoittautua erikseen.

Kevään K-13-perjantait klo 17-21: 19.1., 9.2., 15.3., 12.4., 17.5.

Etsivä nuorisotyö on tarkoitettu kaikille 15-29-vuotiaille nuorille. Kenenkään ei tarvitse selvitä yksin kasvamisen ja itsenäistymisen tuomista haasteista! Etsivä nuorisotyö on nuorelle vapaaehtoista ja ilmaista tukea, jossa nuorisotyöntekijä on juuri nuoren rinnalla. Etsivään on helppo olla yhteydessä pienissä tai isoissa kysymyksissä, ihan vaan suoraan viestillä tai puhelinsoitolla. Liian pieniä tai suuria kysymyksiä ei ole, vaan etsivä miettii yhdessä nuoren kanssa miten edetään. Etsivään nuorisotyöntekijään voi olla yhteydessä nuori itse, vanhemmat tai vaikka oppilaitoksen henkilökunta.

Hämeenkoskella on alkanut etsivän nuorisotyöntekijän vetämä etsivän iltapäivä maanantaisin klo 15.30-17.00. Iltapäivä on tarkoitettu kaikille 15-29-vuotiaille nuorille. Sinne voi tulla ilman, että tarvitset etsivän asiakkuutta, ihan vaan jutustelemaan, juomaan kahvia, pelailemaan sulkkista tai biljardia, lämmittelemään tai muuten vaan olemaan! Ja jos mieleen tulee jotain, mikä askarruttaa, on etsivä nuorisotyöntekijä paikalla ottamassa kysymyksiä vastaan. Etsivän iltapäivä järjestyy Hämeenkosken nuorisotilalla, alakoulun Koskihallin tiloissa. Etsivälle voi laittaa viestiä, niin hän tulee avaamaan oven. Etsivän illassa kunnioitamme turvallisemman tilan periaatteita.

Hämeenkosken nuorisotyöntekijä Noora Kainiemi (etsivä nuorisotyö ja muu nuorisotyö) 0447488904