Reipas ja odotettukin kesäsade aiheutti muutoksia Päheet museot -viikon avajaisille Hämeenkosken kotiseutumuseolla lauantaina 1.7.2023. Museon pihamaalle suunniteltu tapahtuma järjestettiin nyt museomakasiinissa. Muutos ei tapahtuman arvokkuutta ja tunnelmaa latistanut. Näyttelyvieraat ja talkooväki mahtuivat oikein hyvin alakertaan ja Hämeenkosken Mieskuoro kiipesi museorakennuksen parvelle laulamaan.

Tilaisuuden avasi Koski-seuran puheenjohtaja Kari Kaivola. Tervetulotoivotuksen lisäksi hän kertoi uudistetusta pioneerinäyttelystä ja nyt uutuutena esillä olevista sodan ajan ahkioista. Myös näyttelyn talkooväki sai häneltä sydämelliset kiitoksensa.

Kosken Hl Sotaveteraanien hallituksen edustajana Pasi Vainio toi tilaisuuteen veteraanijärjestön tervehdyksen. Puheessaan hän muistutti, että Hämeenkoskella on elossa enää yksi sotaveteraani. Vainio korosti jo vuosia jatkuneen veteraanien virkistystyön merkitystä pitkäikäisten taistelijoiden kunnon säilyttämisessä.

Hienosti kajahtivat Hämeenkosken Mieskuoron sävelet museoparvelta Simo Taipaluksen johdolla ja osin säestämänä. Viimeisenä kuultiin arvatenkin Pioneerien taistelulaulu.

Tilaisuudessa ensiesitettiin koskelaisista pioneereista kertova hieno video. Sitä työstäneeseen ryhmään kuuluivat Pirkko Mannermaa, Mauri Kalima, Juuso Ojanperä  ja Kari Kaivola. Videota voi katsoa museolla kesällä vieraillessa.

Tässä vielä kuvasatoa tapahtumasta:

Hämeenkosken Mieskuoron laulajat saivat tutustua pioneereista kertovaan videoon ennen virallisen ohjelman alkua.

 

Koski-seuran puheenjohtaja Kari Kaivola toivotti näyttelyvieraat tervetulleiksi ja kiitteli talkooväkeä.

Kosken Sotaveteraanien hallituksen edustaja Pasi Vainio puhuu.

 

Hämeenkosken Mieskuoro esiintyy museoparvella Simo Taipaluksen johdolla.

Kuvat otti Tero Heinonen.

#päheetmuseot #Päijät-Häme #museot #visitHämeenkoski