Päheet museot – museoviikko Päijät-Hämeessä järjestetään jälleen heinäkuussa 1 – 9.7.2023. Museoviikossa on mukana 27 museokohdetta Päijät-Hämeen alueella. Lahden museoiden nettisivuilla löytyy seudun eri järjestäjien, myös Koski-seuran, tapahtumista päiväkohtaisia listauksia osoitteessa:
https://www.lahdenmuseot.fi/paheetmuseot/

Hämeenkosken kotiseutumuseo ja Koski-seura ovat tänäkin vuonna vahvasti mukana omilla tapahtumillaan museoviikolla.

Viime vuonna ensimmäisen kerran esillä ollut näyttely Kosken Hl Pioneerit sodan ja rauhan aikana avautuu jonkin verran uudistettuna Hämeenkosken kotiseutumuseon yläkerrassa. Uusi näyttelyyn liittyvä video ja alakerran kuvataulut mahdollistavat aiheeseen tutustumisen myös alakerrassa. Näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 1.7. kello 14. Avajaistilaisuudessa esiintyy Hämeenkosken mieskuoro.

Museoviikon tämän vuoden teemaan – arvokas arki – liittyvä tapahtuma on Hämeenkosken pitäjän sahtimestaruuskilpailut. Kilpailut järjestetään Putulan kirjastolla osana Putulan kirjaston Kulttuuripäiviä.sunnuntaina 2.7. kello 13. Tapahtumassa esiintyy Hämeenkosken harmonikat.

Jo kolmantena vuotena Tiirismaan puhaltajat esiintyvät kenraalimajuri Ruben Laguksen muistomerkillä tiistaina 4.7. kello 18. Konsertti Laguksen kaikuja Orttenkalliolta tarjioaa Teurojoen vastarannalta kuunneltuna unohtumattomia elämyksiä. Koski-seura toimii järjestäjänä ja myy teltallaan kahvia, virvokkeita ja kotiseutukirjallisuutta.

Seuralassa järjestetään esitelmätilaisuus Kivenhakkaajaveljekset Käikälästä 6.7. kello 15. Esitelmän pitää KT Marja Irjala. Ennen esitelmää kello 14 on mahdollisuus omakustanteiseen keittoruokailuun, Ennakkovaraukset ruokailuun voi tehdä osoitteessa https://forms.office.com/r/hP9uKiJruu

Esitelmätilaisuuden jälkeen järjestetään kello 16.30 luontoretki kivenhakkaajaveljesten Kauko ja Valto Vanhasen perintötilalle muodostetulle luonnonsuojelualueelle Käikälään. Kuljetus Seuralasta tapahtuu kimppakyydein.

Kaikista viikon tapahtumista paikkatietoineen ja mahdollisine tarkennuksineen löytyy verkkojulkaisu Kosken Kohinoiden uutisista ja kalenterista https://koskenkohinat.fi  Tapahtumista on tietoa myös Hämeenkosken Naisenergiaa –yrittäjien Hämeenkoski palvelee esitteeen sivuilta. Kesäkuun alussa julkaistavien Keski-Hämeen Kesän ja Seutunelosten Neliapilan tapahtumakalentereissa on kattavat kalenteritiedot myös muista Hämeenkosken tapahtumista. Kaikkia näitä painettuja julkaisuja on saatavilla Hämeenkosken liikkeissä ja eri tapahtumissa. Kesälehdet jaetaan kesäkuun alussa kattavasti myös kotitalouksiin

#Päheetmuseot