Tapahtuma siirretään mahdollisuuksien mukaan

loka-marraskuulle, jos epidemiatilanne sen sallii.

Syksy on parasta aikaa kylvää oma kukkaketo ja kerätä vinkkejä luonnonniityn perustamiseen ja hoitoon. Lauantaina  21.8. klo 10- 12 Seuralassa  selviää, miten ja minne kannattaa perustaa oma kukkaketo tai luonnonkasviniitty. Koski-seura, Hämeenkosken maa- ja kotitalousseura sekä Hämeenkosken MTK järjestävät yhdessä neuvontatilaisuuden, jossa maisema-asiantuntija Auli Hirvonen (ProAgria Etelä-Suomi/ Maa- ja kotitalousnaisten keskusliitto) kertoo ja opastaa oman luonnonkasviniityn perustamisesta. Tilaisuus on siirretty Hämeenkosken Seuralaan.

Lounas- ja kahvitauko on klo 12 – 13, jolloin on saatavana Maa- ja kotitalousseuran valmistama 7,00 € hintaisen keittolounas sekä 3,00 € hintainen kahvin ja pullan.

Tilaisuus jatkuu Seuralassa klo 13 – 15, jolloin tutustutaan yleisimpiin haitallisiin vieraslajeihin, saadaan tietoa siitä, miksi niitä pitäisi aktiivisesti torjua sekä miten niistä voi yrittää päästä eroon. Asiantuntijana on Miia Korhonen Luontoturva Ky:stä sekä Auli Hirvonen. Tilaisuudessa on aikaa esittää kysymyksiä omista ongelmista.

Tilaisuudessa noudatetaan koronaepidempian mukaisia kokoontumissääntöjä ja etäisyyksiä. Osanottajille suositellaan maskin käyttöä.

Tervetuloa

Tilaisuudet ovat osa Lahden ympäristöpääkaupunkivuotta 2021, Hollolan ympäristövuotta ja Kosken VPK:n 125- vuotisjuhlatapahtumia.