Etolan kansakoulu 1961 – 1962
Eturivi vasemmalta:
Eero Pelttari, Mervi Pitkälä, XX, Arja Railio, Arto Mattila, Jouko Mattila, Arto Nisula, Raili Ventomäki, Anja Sierna, Eila Pelttari.
Toinen rivi:
Tuomo Nikkari, Tuula Lehtonen, X Laaksonen, XX, Leena Vilander, Tuire Nisula, Erja Ventomäki, Riitta Haikiala, Jorma Pitkälä.
Kolmas rivi:
Opettaja Paavo Mallasto, Sauvo Nikkilä, XX, Liisa Niemi, Merja Nisula, Oili Lahokoski, Ella Ylitalo, XX, Tarja Nisula, XX.
Takarivi:
XX, XX, Samuli Nikkari, Teuvo Kähönen, Ritva Ahlberg, Kaarina X, Opettaja Anna-Liisa Sipilä
Mitenkähän on.Oliko kuvassa olevalla miesopettajalla jo tuolloin tapana pahoinpidellä oppilaita?
Hei!
Tietoomme ei ole tullut, että näin olisi käynyt. Tosin tuohon aikaan se saattoi olla mahdollista joskaan ei tietenkään suotavaa.
Tero Heinonen
Kysyn edelleen onko kyseisestä miesopettajasta kenelläkään pahoinpitelykokemuksia?
Hei. Olen vieraillut Etolan kansakoulussa lapsena seuraamassa oppitunteja. Kuvassa olevat Pitkälän sisarukset Jorma ja Mervi ovat isänpuoleisia serkkujani. Olen samanikäinen vastikään poismenneen Jorman kanssa. Olemme eläneet lapsuutemme Pohjanmaalla, Vaasassa. Perheessämme on viisi sisarusta (vanhemmat Pentti ja Pirkko Pitkälä). Suomessa on porrastetut koulujen loma-ajat, ainakin hiihtoloma, joten saatoin tulla tunnille serkkujen kanssa. Mielikuva on kuitenkin tästä maaseudun koulusta. Me olimme kaupunkilaisia, ja luokat isoja. Oli mielestäni erikoista, että yhdellä luokalla oli eri ikäisiä oppilaita. Koski Hl:n aikaa muistellen Päivi Puska, Laihia. Ps. Pitää hetken miettiä tämä nimi Hämeenkoski.
Hei!
Koski Hl (Hämeenlääni) vaihtoi nimensä Hämeenkoskeksi vuonna 1995. Nyt olemmekin jo osa Hollolan kuntaa. Kyläkouluillamme oli tosiaan sodan jälkeen paljon oppilaita ja luokat olivat pitkään yhdysluokkia. Sittemmin yhdysluokista päästiin eroon, mutta Hollolan myötä ne ovat tulleet takaisin.
Tero Heinonen