Kirjoittaja Koski-seura/ Kari | 12.7.2017
Viljo Suontaustan sahdinteko kuva 4. Tynnyri on viety kellariin kylmään sitä varten varattuun paikkaan. Runti, josta sahti kaadettiin tynnyriin samoin ilmatapin ympärykset kyrsätään ruisjauhoista tehdyllä taikinalla, jotta ne pitää ilman. Sahdin annetaan selitä viikon...
Kirjoittaja Koski-seura/ Kari | 12.7.2017
Viljo Suontaustan sahdinteko kuva 2. Kuurna on täytetty keitetyllä mäskillä ja sitävalellaan kiehuvalla vedellä. Sahtia tippuu kuurnasta.
Kirjoittaja Koski-seura/ Kari | 12.7.2017
Koskelaisen Viljo Suontaustan sahdinteko neljänä kuvana. Ensimmäinen kuva kuurnan kunnostus. Kuurna on pesty hyvin ja pidetty kuumaa katajavettä siinä. Tässä vaiheessa kun kuva näyttää on kuurnan pohjalle asetettu palikoita poikittain ja niiden päälle olkia samoin...
Kirjoittaja Koski-seura/ Kari | 12.7.2017
Viljo Suontaustan sahdinteko kuva 3. Sahtitynnyri on turvotettu ja kiehuvalla katajavedellä entinen happamuus poistettu. Sahti on ensi käytetty ehkä saavissa noin vuorokauden. Sahdista siivilöidään humalat pois ja sitten kaadetaan tynnyriin.