Tukkipoika

Tukkipoika

Tämä tukkipoika on Jokelan kosken yläpuolella. Näissä koskipaikoissa tukit joutuivat menemään niin ahtaasta välistä, että jos ne pääsi poikittain, niin heti oli suman alku. Kuva vuodelta 1958. Lisäys: Atso Maunula uittamassa.
Tukin kuorintaa

Tukin kuorintaa

Tukit kuorittiin keväällä rannassa. Ne oli sulana helpompi kuoria kuin talvella jäisenä metsässä Vielä 1930-luvulla ne kuorittiin metsässä. Tämä vihreän kullan vuolija on Kalle Heino v. 1958.
Tukinuittoa vuonna 1905

Tukinuittoa vuonna 1905

Tukkien uittoa Koskella Hl kirkonkylän koskessa olevaan uittoränniin 1905. Muistitiedon mukaan uitettiin Pääjärveltä tukkia ensikerran v. 1873 tai -74. Silloin tukit saivatkin uida pitkän matkan, aina Poriin asti, siellä oli Roosenlevin ja Repolan sahat, jotka ostivat...
Uittokalustoa

Uittokalustoa

Riihimäen sahan uittokalustoa Koskella Hl Lanon rannassa. Siinä on osa veneistä. Nämä ovat keluveneitä. Taustalle tukkipyräs, eli jos olisi isompi, olisi kyseessä lautta. Kuva vuodelta 1958.
Tukkiteloja

Tukkiteloja

Tukkiteloja Kosken Hl kirkonkylässä Verkatehtaan alapuolella. Niitä oli molemmin puolin jokea. Tämä oli joka keväinen näkymä tämän vuosisadan neljänä ensimmäisenä kymmenenä. Tämä kuva on Verkatehtaan ajalta, ei ole sen tarkempaa vuotta tiedossa. Näitä tukkipirssiä oli...