Puulajipuisto Hämeenkoskelle

Suomi100- juhlavuoden kunniaksi perustetaan Hämeenkosken koulun ja päiväkodin viereiselle pellolle puulajipuisto. Alue varattiin kaavaan puistoalueeksi Hämeenkosken maa- ja kotitalousseuran aloitteesta  jo Hämeenkosken kunnan aikana. Alueelle istutetaan kotimaisia puuvartisia puita ja kasveja, mm.luonnonvaraisena harvinaiseksi käynyt kynäjalava sekä marjapensasryhmä. Puisto tulee palvelemaan koulun ja päiväkodin läheisyydessä mm. uutena oppimisympäristönä sekä tulevan asuinalueen viherympäristönä.

Hollolan kunta on tehnyt istutussuunnitelman, teettää puiston perustamisen pohjatyöt ja hankkii taimet. Hämeenkosken maa- ja kotitalousseura lahjoittaa puistolle Suomi100- juhlavuoden kuusen taimen. Puisto on kunnan omistama ja jää kunnan hoitoon jatkossa.

Puiston perustamispäivä on perjantaina 12.5. J.V. Snellmanin päivänä, suomalaisuuden päivänä. Koululaiset ja päiväkotilapset opettajineen istuttavat puut. Tapahtuma alkaa klo 9.00 ja päättyy viimeistään klo 12. Lasten vanhemmat sekä kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita seuraamaan istutustapahtumaa Päiväkoti Päivänpaisteen tienhaaran tuntumaan, osoitteessa Huhdintie 7. Yleisölle on kahvi- ja pullatarjoilu. Tässä vaiheessa puiston maapohja on multaista sänkipeltoa, joten yleisön kannattaa varustautua helposti puhdistettaviin jalkineisiin.