Suomen Reserviupseeriliitto haastoi toukokuussa 2021 Reserviläisliiton leikkimieliseen marssikilpailuun vuoden 1941 Suomi-Ruotsi maaottelumarssin hengessä. Tavoitteena oli saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni reserviläinen marssimaan. Suuren suosion saavuttanut Maaottelumarssi järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa.

Tänä vuonna marssitaan koko syyskuun ajan eli 1.-30.9.2023. Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille. Marssihaasteen tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä.

Puolustusministeri Antti Häkkänen on lupautunut tapahtuman viralliseksi suojelijaksi. Voit lukea puolustusministerin tervehdyksen täältä:

PLM_Häkkäsen_tervehdys (PDF)

Kun on suorittanut vähintään 10 kilometrin marssin, voit kirjata suorituksesi täällä:
https://q.surveypal.com/Maaottelumarssi-2023/0

Hämeenkoskella tempaistaan asian hyväksi ryhmälähtönä Seuralan edestä sunnuntaina 24.9.2023 klo 13. Kulku noudattelee aiempina vuosina tutuksi käynyttä reittiä:

Tervetuloa mukaan reippailemaan!