Jäsenet perheineen kokoontuivat lauantaina 29.7. Tulimäen riiheen juhlistamaan MTK Hämeenkosken 100-vuotista edunvalvontataivalta.

Tulimäen riihi täyttyi juhlavieraista. Kuva: Mauri Kalima

MTK Hämeenkoski perustettiin MTK:n keskusliiton, Hämeen liiton ja lukuisten muiden paikallisyhdistysten tavoin vuonna 1917. Perustajajäseninä oli 28 tilaa, mutta jäsentilojen määrä kasvoi huimasti ollen korkeimmillaan 1960-luvulla yli 300. Yhdistyksen tehtävänä on alusta asti ollut erityisesti kunnallinen edunvalvonta. Paljon on vuosien varrella tehty myös erilaisia retkiä ja tempauksia.

Satavuotisjuhlaa vietettiin rennossa elonkorjuuhengessä hyvästä kotimaisetsa ruuasta ja musiikista nauttien.

MTK Hämeenkosken puheenjohtaja Laura Hämäläinen ja sihteeri Saara Kukkonen vastaanottivat Hollolan kunnan onnittelut yhdistykselle.

Soitinten ääressä oli kaksikko Pekka ja Pitkä muusiikko Heikki Rönnin johdolla. Ruuantuotantoa käsitellyn juhlapuheen piti Hannu Roppo. Juhlan suosituin ohjelmanumero oli monelle pienelle ja vähän isommallekin jäsenelle Tulimäen toteuttama hevoskärryajelu.

Hevoskärryajelu ja talutusratsastus olivat suosittuja ohjelmanumeroita. Kuva: Mauri Kalima

Yhdistyksen puheenjohtaja Laura Hämäläinen esitti MTK Hämeenkosken ja maanviljelyn historiakatsauksen, jossa päästiin aina Kalevalasta Seitsemän Veljeksen kautta EU:n nitraattiasetukseen. Nähtiinpä paikalla myös sekä kalevalainen että nykypäivän Sampsa Pellervoinen.

Sampsa Pellervoinen vieraili myös juhlassa antamassa kylvönäytetteen. Kuva: Mauri Kalima

Kiitos kaikille juhlavieraille, puhujille ja Tulimäen väelle mukavasta juhlasta. Kohti seuraavaa sataa vuotta!