Kesäkuun viimeinen päivä Seuralassa aukeaa kesäkahvila sekä pop-up kirpputori. Molemmat ovat avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kahden viikon ajan. Myyjäisistä voi löytää uutta ja vanhaa, itsetehtyä ja kierrätettyä. Pitäjästä löytyy leivontamestareita ja kauppareissulla tai muutoin keskuksessa käydessään saattaa nyt piipahtaa herkuttelemassa. Tuotteet vaihtelevat päivittäin, on suolaista ja makeaa sekä gluteenitonta. Mukaankin tuotteita saa tai isompia määriä etukäteen tilaamalla vaikka tuliaisiksi tai juhliin. Perjantaisin ja lauantaisin on saatavana myös juureen leivottu ruisleipää. Samalla pääsee kurkistamaan talkootyöllä korjattuihin tiloihin, jotka ovat olleet suljettuja koronavirusepidemian takia.

 

Kesäkahvila ja pop-up myyjäisten pöytienvuokratuotto käytetään Seuralan ylläpitokustannuksiin. Kahvilaan saadaan myös Päijät-Hämeen Osuuspankin ”Kesäduuni Osuuspankin piikkiin” – kampanjasta nuori, jolle voidaan näin tarjota kesätyöpaikka.  Seuralan tukijoita ja omistajayhdistysaktiiveja on tulossa talkoolaisiksi mukaan.

Myyjäiset levittäytyvät salin puolelle ja tarjolle on tulossa monenlaisia tuotteita; mm. lastenvaatteita, tilkkutyötä, hilloja ja mehuja, käsitöitä, vaaterekkejä. Lisäksi Koski-seuran pöydältä löytyvät historiakirjat sekä henkilöhistorian vuosikalenteri 2022. Salissa toimii yhteinen myyjä, joten pöytien vuokraajien ei tarvitse itse olla koko aikaa paikalla.

Nyt jokainen voi myös osallistua Seuralan avustamiseen. Yhdestä pöydästä muodostetaan lahjoitus – kierrätyspöytä. Jokainen saa tuoda hyväkuntoista ja puhdasta, uutta tai vanhaa lahjoitustavaraa ja myös ostaa mieleisensä tuotteen. Tämän lahjoituspöydän myyntituotot menevät kokonaisuudessaan Seuralan hyväksi. Jäljelle jääneet tavarat joko myydään myöhemmin, annetaan hyväntekeväisyyteen tai käytetään arpajaisvoittoina.

Aukioloajat: Seuralan kesäkahvila