Tänä vuonna voi Hämeenkoski-päivien aikana kuunnella suurta yli 40 nuoren kansanmusiikkiryhmää Smidlátkaa sekä Nastolan Pikkupelimanneja. Vieraiden nimi tarkoittaa pieniä viulisteja. Tšekkiläiset tulevat Etelä-Böömistä ja 7-25 vuotiaat nuoret opiskelevat taidekoulussa. Ryhmä on esiintynyt ulkomaisilla festivaaleilla ja saavuttanut menestystä kilpailuissa. Ryhmän on perustanut ja sitä johtaa Iva Dostálová. Pääkoreografina sekä laulu- ja tanssijohtajana toimii Zuzana Kmonícková. Nastolan pikkupelimannit koostuu niin ikään nuorista 4-20 vuotiaista soitonopiskelijoista. Kansanmusiikkiryhmää johtaa viulunsoitonopettaja Elina Nora. Ryhmät esiintyvät yhdessä Hämeenkoski-päivien lisäksi Kouvolan taiteiden yössä ja yhteisessä päätöskonsertissa Nastolan kirkonkylän koululla.

Hämeenkoski-päivät ovat lauantaina 25.8. klo 10-13 Koskikartanon levähdyspaikalla. Jos kyykän heitto ei ole tuttua, voi sen saloihin tutustua Hämeenkosken Karjalaisten teltalla. Tervetuliaispuheen pitää Kosken VKP:n pj Jari Oksavuori ja juhlapuheen kunnanvaltuutettu Aki Markkola.  Pikkunälkään on tarjolla Maa- ja kotitalousseuran herkullisia lettuja. Tänä vuonna järjestetään kuivakakun leivontakisa. Osallistua voivat kaikki, tuo kakkusi klo 10. mennessä reseptillä ja nimellä varustettuna paikalle. Markkinoilta löytyy myös mm. ympäristöneuvontaa, energia- ja jätetietoutta sekä voi tavata yrittäjien, yhdistysten ja Lahti Regionin edustajien kanssa.

Samana päivänä on Suomen Luonnon Päivä ja luomutila Huljalan Tupalassa on avoimet ovet klo 12-15. Tutustumaan pääsee perinnelaitumiin tai voi hankkia luomuvihanneksia. Hämeenkosken kotiseutumuseon ovet ovat avoinna tai voi osallistua Hämeenkosken kalastusyhdistyksen kalastuskilpailuun klo 14-17. Illan päätteeksi Seuralassa tanssitaan Hämeenkosken Harmonikkojen säestyksellä.

Päivän ohjelma

Tanssit