Koski-seuran vuosikokoukseen osallistui 25 jäsentä torstai-iltana Seuralan kahviossa. Hallituksen esitykset kaikista asioista hyväksyttiin yksimielisesti. Ilolla ja kunnioituksella päätettiin kutsua seuran kunniajäseneksi Kalevi Koskinen. Tästä kertoo Kari Kaivola omassa artikkelissaan myöhemmin. Viime vuonna kunniajäseneksi kutsuttiin seuran pitkäaikainen sihteeri Kaarina Vilén.

Seuran hallituksen erovuoroiset jäsenet Matti Hiidenheimo ja Taisto Seuranen valittiin uudelleen ja Matti jatkaa rahastonhoitajan pestiään. Eroa pyytäneen Aino-Maija Aarnikoivun tilalle valittiin Sirkku Kalima, jolle lankesi samalla tehtäviä tiedotusasioissa sihteerin (eli minun) kaverina. Varajäsenistä erovuoron arpalipulla sai Tuomo Nikkari, mutta hänetkin valittiin uudelleen. Nykyisten sääntöjen mukaan vuosikokous valitsee seuran puheenjohtajan ja yksimielisesti tehtävään valittiin Kari Kaivola. Viime vuonna valittu varapuheenjohtaja Tero Heinonen ei myöskään päässyt pestistään. Näin Koski-seuran ”vielä virtaa” -osasto jatkaa täyslukuisena ja uusia talkoita suunnitellen.

pj090317

Toimintasuunnitelmassa oli monta tuttua asiaa, joiden jatkamista kannatettiin. Yhdistysten yhteinen tapaaminen järjestetään viime kevään mallin mukaan. Yhdistysten edustajat voivat laittaa jo päivän 30.3. muistiin kalentereihinsa. Kutsut laitetaan sähköpostilla tulemaan. Hämeenkoski-päivä päätettiin järjestää tutulla kaavalla, mutta uusia ideoita saa esittää seuran sähköpostiin. Kosken VPK:n kesäjuhlissa ja joulukauden avauksessa seura päätti olla mukana. Viime itsenäisyyspäiväjuhlasta saamamme palautteen perusteella näyttää siltä, että myös Suomen juhlavuoden itsenäisyyspäiväjuhla pitää Hämeenkosken pitäjässä järjestää. Koski-seura hakee Hollolan kunnan avustusta Hämeenkoski-päivän ja itsenäisyyspäiväjuhlan järjestämiseen.

Jatkoa Kosken Kohinoille -hanketta jatketaan vielä vuosi, koska perinneaineiston osuus on vielä kesken. Kuvien selaamiseen suunnitellaan toista verkkopalvelua, joka olisi hiukan mukavampi käyttää. Aineiston fyysinen järjestäminenkin on vasta aluillaan ja siinä tarvitaan talkootyöapua. Talkoista ilmoitetaan myöhemmin Kohinoiden tapahtumakalenterissa. Toimisto yritetään pitää tämän vuoden elokuun loppuun, jos vain hankkeen varat riittävät.

Tilinpäätöksessä oli eritelty hankkeen osuus yhdistyksen muusta toiminnasta. Yhdistykselle jäi ylijäämää 221 euroa. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan 15 eurona. Tänä vuonna on saatu jo 75 jäsenmaksua. Kaikkiaan jäseniä on 134. Talousarvion hyväksymisen yhteydessä todettiin hieman ilkikurisesti, että seura ottaa kiitollisuudella vastaan lahjoituksia.

Kaiken kaikkiaan tulossa on jälleen aktiivinen toimintavuosi. Koski-seuran hallitus on sitoutunut toimimaan seuran ja pitäjäläisten parhaaksi, mutta toivomme suurta aktiivisuutta myös pitäjäläisiltä itseltään. Olkaa mukana kaikkien yhteisöjemme ja yhteistyökumppaniemme tapahtumissa ja muistakaa äänestää kunnallisvaaleissa, jotta hämeenkoskelaiset edustajat pääsevät vaikuttamaan kunnan päätöksenteossa.