Tänä vuonna osana Hollo & Martta -festivaalia Kosken Seuralassa vierailee ukrainalainen kansantanssiryhmä Radist. Hämeenkosken maa- ja kotitalousseura valmistaa ukrainalaisen ruokakulttuurin mukaisen illallisen, joka sisältyy lipun hintaan.

Ukrainalainen illanvietto järjestetään Kosken Seuralassa ke 2.11.2022 klo 18.00.
Lippukauppa on käynyt hyvin, joten varaathan lippusi etukäteen: Rauni Miettinen, rauni.miettinen@phnet.fi tai p. 0400 840 280.

Liput:

  • aikuiset 30 €
  • opiskelijat ja alle 16-vuotiaat 18 €

Arpajaisten tuotto sekä 2 € lipun hinnasta menee Suomeen tulleiden ukrainalaisten tueksi. Hankimme tuotoilla heille kuivaelintarvikkeita sekä hygieniatarvikkeita.


Radist – Ukraina

Ukrainalainen kansantanssiyhtye ”Radist” on perustettu vuonna 1998 Vinnytsian kaupungissa, joka on Vinnytsjan alueen hallinnollinen keskus Läntisessä-Ukrainassa. Olemassaolonsa aikana yhtye on menestyksekkäästi esiintynyt kiertueilla niin Ukrainassa kuin kaukana sen ulkopuolella.

Yhtyeen ohjelmisto on poikkeuksellisen monipuolinen. Sen perustana on ukrainalainen kansantanssi. Yhtyeen konserttiohjelmassa on mukana perinteisiä tansseja Ukrainan eri alueilta. Jokainen tanssi on oma tarinansa ja sisältää valtavan määrän fantastisia temppuja, viimeistä piirtoa myöten hiottuja liikkeitä ja upeita pukuja. Puvut ovatkin aivan oma lukunsa, ainutlaatuiset, värikkäät ja kirjavat ukrainalaiset puvut ovat spektaakkelin erottamaton osa.

Värikkäät ja ilmeikkäät liikkeet, virtuoosimaiset hypyt, salamannopeat pyörähdykset ja tanssien dynamiikan ylittämättömän nopeat muutokset rakentavat sen ainutlaatuisen värikylläisyyden, energian ja taiteellisuuden, jonka ukrainalainen kansantanssiyhtye Radist tuo suomalaiselle yleisölle loka-marraskuussa 2022 Hollo ja Martta festivaalilla.

Ryhmää johtaa Viktor Boiko

Lähde: Hollo & Martta -festivaalin kotisivut (https://www.hollojamartta.fi/esiintyjat/esiintyjat2). Luettu 24.10.2022.