Hämeenkosken viirin tunnuksena liehuu tuttu Hämeenkosken kunnan vaakuna. Se kuvaa koskia ja niistä saatua vesivoimaa sekä maataloutta. Sen on suunnitellut Koskella Hl 1897 syntynyt taiteilija Antti Salmenlinna. Vaakuna hyväksyttiin käyttöön 1952. Hämeenkosken liittyessä Hollolaan se jäi kotiseututunnukseksi.

Salmenlinna suunnitteli Hämeenkoskelle kirkkoon lasi- ja saarnastuolin maalaukset,  sankarihautausmaan muistomerkin sekä Paasikiven syntymämuistomerkin. Suomen Poliisin tunnus on myös Salmenlinnan työpöydällä syntynyt. Hän suunnitteli runsaasti kirkkojen sisätiloja ja lasimaalauksia ympäri maata elämänsä aikana.

  Kuva: Salmenlinna.eu

Keski-Hämeen suurmiehiä artikkeli

Viirin liputtamista eivät koske samanlaiset säännöt kuin lippua.Sitä ei tarvitse yöksi ottaa alas vaan se saa liehua aina, kun isäntä tai emäntä näin haluaa. Viiri on mukava tapa toivottaa vieraat tervetulleeksi ja viestittää kotiseudusta.

Hämeenkosken viirejä on saatava Koski-seuran toimistosta, joka on auki perjantaisin klo 9-13 ja markkinoilta VPK:n kesäjuhlilta sekä Hämeenkoski päiviltä.