Yhdistykset

Hämeenkosken Maa- ja Kotitalousseura ry

Nettisivu: Kotisivut

Biography

Photo of Hämeenkosken Maa- ja Kotitalousseura ry

Puheenjohtaja Heidi Hiidenheimo
s.posti: heidi.hiidenheimo@gmail.com
p. 0400 976 605

Sihteeri Rauni Miettinen
s.posti: rauni.miettinen@phnet.fi
p. 0400 840 280

Pyrimme rakentamaan maistuvaa, viihtyisää ja elinvoimaista maaseutua jonka vahvuutena on yhteisöllisyys. Järjestämme mm. kursseja, luentoja, muonituksia, kahvituksia, erilaisia retkiä ja tempauksia aina hyvien tilaisuuksien tullen. Toimintamme on avointa kaikille – yhdessä avoimin mielin!

Hämeenkosken Maamiesseura on perustettu 1900-luvun alussa. Nykyisen muodon, Hämeenkosken Maa- ja kotitalousseura sai 1994, jolloin Maamiesseura ja Maatalousnaiset yhdistettiin. Nykyisin jäseniä on noin 140. Jäsenyys ja järjestettyyn toimintaan osallistuminen on avointa kaikille kuntalaisille. Yhdistyksen tarkoituksena on koota maaseutuhenkiset ihmiset yhteiseen toimintaan asuinyhteisön ja asukkaiden hyvinvoinnin ja viihtyvyyden edistämiseksi.

Yhteistyötä tehdään kunnan, toisten yhdistysten ja naapurikuntien vastaavien yhdistysten kanssa. Seura ei järjestä säännöllistä viikkotoimintaa vaan satunnaisesti mm. kursseja, luentoja mm. ruuanlaitosta ja puutarhanhoidosta, muonituksia, kahvituksia, bussimatkoja teattereihin ja konsertteihin, tutustumisretkiä ja leivonnaismyyntiä markkinapäivinä.
Vuosittainen kohokohtamme on kansainvälinen illanvietto Seuralassa. Illanvietto on osa Hollo & Martta- festivaalia, joka on vuosittain Hollolassa ja muualla Päijät-Hämeessä järjestettävä kansantanssin ja musiikin kansainvälinen festivaali. Viikon kestävä festivaali esittelee loka-marraskuun vaihteessa laajan eurooppalaisen tanssikirjon lisäksi myös runsaan otoksen kotimaista kansantanssia. Hämeenkosken Maa- ja Kotitalousseura valmistaa Hämeenkosken illanviettoon aina kyseisen maan perinneruuista koostuvan illallisen.

Notes

Maa ja kotitalousseura