Yhdistykset

Hämeenkosken Shakkihaarukka ry

Biography

puheenjohtaja Tero Tähti
sposti: shakkihaarukka@gmail.com

yhteyshenkilö Ismo Mäki-Rekola
p. 040 753 8924
sposti: ismo.makirekola@gmail.com

Hämeenkosken Shakkihaarukan tarina:

Oli kaksi kaverusta, jotka olivat pelailleet shakkia keskenään, ja kerran taas pelatessaan päättyivät siihen, että olisi mukava pelata useammankin kanssa. Sitten molemmat omasta kaveripiiristä löysivät kaksi shakkia pelaavaa kaveria, ja kokoonnuimme Lammille toisen näistä kotiin ja pelasimme turnauksia keskenämme useampia kertoja. Eräänä kertana, kun kokoonnuttiin yhteen niin kaksi kaverusta olivat tavanneet toisaalla siinä välillä, ja saaneet idean, että jos perustetaankin oma shakkiseura! Seuraavan kerran tavatessamme porukalla otettiin asia puheeksi, ja meistä muistakin asia oli kiinnostava, joten päätimme perustaa shakkiseuran.

Seura perustettiin 17. lokakuuta 2009.

Idea seuran perustamiselle oli se, että nyt meillä oli tällä kaveriporukalla mahdollisuus pelata muitakin vastaan, kun vain toisiamme.

Seuraavan vuoden kesällä osallistuimme joukkuepikapelin (aika 5+5 min) Suomen mestaruuskilpailuihin Tampereella. (Joukkueessa pelasivat: Sami Suomalainen, Jari Lehtinen, Tero Tähti, sekä Ismo Mäki-Rekola) Lauantai päivä meni vähän ihmetellessä kovia vastustajia, mutta sunnuntaina peli sujui jo suotuisammin, kun vastustaja joukkueet olivat meidän omaa tasoa vastaavia. Tuloksena sijoitus lohkomme kolmas sija, jossa meidän lisäksi pelasi parisenkymmentä joukkuetta.

Syksyllä ilmoittauduimme sitten shakin Suomen mestaruus sarjaan lähtötasolle; kolmos divisioonaan. Joukkueella: Juha Pere, Sami Suomalainen, Jari Lehtinen, Ismo Mäki-Rekola, ja Tero Tähti, varapelaaja Jukka Tanninen.

Lohkossamme pelasi kuusi joukkuetta, eli meille tuli viisi ottelua sarjassa.

Hämeenkosken Shakkihaarukan historian ensimmäinen ottelu pelattiin Espoon Matinkylässä Matsk5 vastaan 18.9.2010 hävisimme ottelun 1-3.

Toinen peli pelattiin Nurmijärvellä, ja siitä tuli voitto 2-1.

Hämeenkosken Shakkihaarukan historian ensimmäinen kotiottelu pelattiin Hämeenkosken Seuralan kahviossa 20 marraskuuta 2010. Mikä hienointa avasimme myös voittotilin kotonamme.

Kausi päätettiin 12 helmikuuta 2011 voittoon Etvas 4 vastaan 3-0 Hämeenkoskella. Kuusi pistettä riitti lohkon kakkoseksi. Seuraavaan kauteen valmistautuessa pelasimme kuudella pöydällä ystävyysottelun Hauhon shakkikerhoa vastaan Hauholla. Haarukka voitti ystävyysottelun.

Hämeenkosken Shakki Haarukka piti Seuralassa shakkikerhoa, ja toimi myöskin shakin ilosanoman levittämisessä Hämeenkosken ala-asteella.

Kävin Tampereella shakki pedagogi koulutuksessa, jotta minulla olisi myöskin shakki opetuksellisia taitoja.

Pelipaikat kotona:

Meidän pelipaikka on kotiotteluissa ollut Seuralan lisäksi myöskin Hämeenkosken koulun ala-asteen ruokala. Aina olemme saaneet niin Seuralassa, kuten koululla pelatessammekin, saaneet lainata astioita sekä juoman keittovälineitä tarjoilua varten. Kilpailu sääntöihin kuuluu, että kotijoukkue tarjoaa vierasjoukkueelle evästä.

Kirjoittaja on Hämeenkosken shakki Haarukan varapuheenjohtaja Ismo Mäki-Rekola.