Yhdistykset

Kosken Dynamo ry

Työ Koskihalli Huhdintie 7 Hämeenkoski 16800 Nettisivu: www.koskendynamo.fi

Biography

Puheenjohtaja  Toni Salojoki
salojoki.toni@gmail.com
040 4147896

Sihteeri Jyri Allonen
jyri.allonen@gmail.com
050 911 5235

Toiminnanjohtaja Henri Nummela
henri.nummela@hotmail.com
040 764 7259

Kosken Dynamo

 • Perustettu 1994, alun perin Hämeenkosken ala-asteiden liikuntakerhoksi
 • Urheiluseura Koski HL-71:n salibandyjaosto 1995–96
 • 1996 Salibandyn erikoisseura

Kosken Dynamon toiminta käynnistyi 1994, Kun Hämeenkoskelle nousi uusi liikuntahalli. Toiminta alkoi 4.-6 luokkalaisten liikuntakerholla. Kerho muodosti joukkueen, jonka nimi oli SC Kosken Dynamo. Kerhon vetäjänä toimi opettaja ja toiminnan perustaja Dynamon dynamojen dynamo Nikke Keskinen.

Salibandy kasvoi muutamassa vuodessa koko pitäjän salibandy-buumiksi. Toiminta oli pitäjässä suurimmillaan 1996 kun Dynamon perusti seuratoiminnan rinnalle puulaakisarjan, joka liikutti lasten ja nuorten lisäksi myös aikuisia. Parhaimmillaan salibandya pelasi viikoittain miltei 300 paikallista. Tämä oli reilusti yli 10% kuntalaisista. SC Kosken Dynamo oli n. 200 jäsenellä Suomen 20 suurimman salibandyseuran joukossa. Kun puhuttiin 2400 asukkaan pitäjästä, niin pystyi puhumaan helposti valtakunnan vaikuttavimmasta toiminnasta.

Kosken Dynamo on tarjonnut 28 vuotisen taipaleensa aikana, niin kuntalaisten puulaakisarjoja, kerhotoimintoja, kun mahdollisuuden kilpaurheiluun. Oman toiminnan lisäksi, kunta ja yhteistyö naapuriseurojen kanssa on antanut mahdollisuuden menestykselle.

Poimintoja matkalta

 • Hämeenkosken puulaakisarjat 90-luvulla liikuttivat yli 10% kunnan väestöstä.
 • Hämeenkosken ja Lammin 1991 syntyneiden ikäluokka saavutti ensimmäisenä, paikan SM-sarjassa kaudella 2008–2009. Pelaajista peräti seitsemän pelasi myöhemmin aikuisten pääsarjatasolla.
 • B-tyttöjen SM-sarjapaikka kaudella 2011–2012
 • Miesten edustusjoukkue 39 tappiotonta peliä putkeen, matkalla 5. divisioonasta 2. divisioonaan.
 • Miesten edustusjoukkueen Suomisarjaan nousu kauden 2011–2020 päätteeksi.
 • 2016 Kosken Dynamon junioritoiminta, Hollolan Urheilijat –46 salibandyjaosto ja Lammin salibandy yhdistyivät, ja syntyi uusi seura LASB.
 • Kosken Dynamon miesten edustusjoukkue pelaa kaudella 2022–2023 Suomisarjaa ja Dynamo Legends Kaakkois-Suomen lohkossa 4.divisioonaa.
 • Dynamo järjestää edelleen myös naisten harrastetoimintaa, sekä kuntosählyä.

Dynamon miesten edustusjoukkue pelaa tulevalla kaudella Suomisarjaa. Joukkue tekee tiivistä yhteistyötä naapuriseura LASB:n kanssa. Yhteistyön tavoitteena on saada toimintaan jatkuvuutta, kehittää pelaajien suoritustasoa, sekä turvata suomisarjapaikka tulevaisuudessakin alueella. Seurojen välinen yhteistyö on sujuvaa.

Suomisarja on Divarin ja 2-divisioonan väliin asettuva sarjataso, joka jakaa maan kolmeen lohkoon. Kosken Dynamon paikka löytyy B-lohkosta, jossa vastustajat asettuvat kartalla Tampereelle, Forssaan, Poriin, Jyväskylään, Keravalle, Riihimäelle, Hyvinkäälle ja Mikkeliin ja Kuopioon. Tälläkin kaudella nähdään kaukalossa varmasti jälleen nöyrä, kurinalainen ja ahnaasti taisteleva Dynamo-ryhmä. Kotipelit pelataan Koskihallilla.

Dynamo Legends pelaa tulevalla kaudella 4.divisioonaa Kaakkois-Suomen lohkossa. Joukkue koostuu pitkälti seuralegendoista, jotka ovat pelanneet aikaisemmin Dynamon edustusjoukkueessa.

Kosken Dynamo pyrkii antamaan yleishyödyllisen yhdistyksen tavoin takaisin myös sitä tukevalle ympäristölle järjestämällä mahdollisuuksia kokea urheilun iloa myös kilpaurheilun ulkopuolella. Kesällä pelataan porukalla jalkapalloa ja rantalentistä. Seuralla on myös perinteitä salibandykaukalon ulkopuolelta. Dynamo on osallistunut, Heinäjuoksun järjestämiseen, talkootöihin, Hämeenkoski päivään, Kosken VPK:n juhliin ja Mommilanjärven souteluihin ym. Harrastetoiminta pyörii jälleen entiseen tapaan naisten harrastevuoron ja kuntosählyn merkeissä.

Ilman paikallisten tukea seuran toiminta ei olisi mahdollista. Arvostamme suuresti matkassamme mukana kulkeneita, pelaajia, toimihenkilöitä, tukijoita ja katsojia. Pelit jatkuvat, nähdään hallilla!

Some:

https://www.facebook.com/koskendynamomiehet/

https://www.instagram.com/koskendynamo/

https://twitter.com/dynamoedustus

https://www.koskendynamo.fi/

 

Joukkuekuva Teemu Juvonen

Muut kuvat Petteri Laine

 

 

Notes

Kosken dynamo