Hei sinä kyläaktiivi!

Kiersin Hollolan kyliä, kyläyhdistyksiä ja muita toimijoita viime tammi- ja helmikuussa 4H:n Minä, Kaverit ja meidän kylä hankkeen tiimoilta. Korona kuitenkin sotki kuviot ja kaikki suunnitellut nuorten tapaamiset ja työllistämiset kylien tapahtumiin peruuntuivat. Päätimmekin laittaa koko hankkeen tauolle kesän ajaksi.

Syyskuussa hanketta on käynnistelty uudestaan ja uudella lähestymistavalla. Olen kouluttautunut verkkokurssien pitämisessä ja hanketta on mietitty myös etäyhteyksin toteutettavaksi. Edelleen tärkeintä olisi nuorten tapaaminen ihan livenä, mutta jos tähän ei ole mahdollisuuksia niin pystymme toimimaan myös etänä.

Saimme kuitenkin sijoitettua nuoria kesätöihin eri yhdistyksiin kunnan kesätyösetelin kautta. Nuoret tekivät kesän aikana töitä jotka silloisissa rajoituksissa oli mahdollisia. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman hyvin alkanutta kylä-yhteistyötä. Iso kiitos siitä teille.

Näkisin, että tarvetta hankkeelle ja nuorten työllistämiselle kylissä olisi edelleen. Samalla saisimme aktivoitua kylän nuoria oman kylän toimintaan ja toivottavasti näin parannettua nuorten osallisuutta ja vähennettyä häiriökäyttäytymistä.

Ensimmäinen askel tähän on nuorille järjestettävä kerhon-ohjaaja koulutus. Tämän käytyään nuoret voisivat pitää omalla kylällä kerhoa nuoremmille lapsille ja samalla tienata tästä hiukan taskurahaa.

Nyt kysyisinkin teiltä, että mitä kerhoja tai toimintoja teidän kylällä kaivattaisiin? Tai olisiko teillä jo ehdottaa tai vinkata joku oman kylän nuori joka voisi kerhoa ryhtyä pitämään. Kerhon ohjaaja-koulutus pidetään 16.1-17.1 ja 21.1. Lisätietoja nettisivuiltamme sekä liitteenä olevassa mainoksessa. https://hollola.4h.fi/nuorille/tyoelamakurssit/

Kylä-kerhoja pystyttäisiin näin aloittamaan helmikuusta lähtien. Kunnan kanssa yhteistyönä kerhotarjontaa on laajennettu myös sivukouluille ja nämä alkavat myös tammi-helmikuun vaihteessa. Myös näihin kerhoihin etsitään nuoria ohjaajiksi.

Myös ensi kesän työllistämisasioita olisi hyvä alkaa jo miettiä. Mitä töitä teidän yhdistyksessä olisi tarjota ensi-kesänä. Näin pystymme keskustelemaan kuntaan päin myös tulevasta kesätyöseteli tilanteesta ja suunnittelemaan mahdollisia nuorten koulutuksia keväälle.

Olkaa rohkeasti yhteydessä ja laittakaa viestiä jos tulee kysyttävää. Tulen mielelläni myös käymään yhdistyksenne kokouksessa jos sellaisia vain suinkin järjestätte. Myös tapaamiset etäyhteyksin onnistuu mainiosti.

Yhteistyöterveisin,
Teea Sahiluoto
Minä, kaverit ja meidän kylä – Hanke!
————————————–

Hollolan 4H-yhdistys
Terveystie 8
15870 Hollola
050 588 9556

hollola@4h.fi

www.hollola.4h.fi

www.facebook.com/hollolan4h

www.instagram.com/hollolan4h