Alkukesästä keskustelimme omien vanhempieni kanssa Rantasalmella järjestettävistä yleisurheilun maanantaikilpailuista, joihin meitä siskoni kanssa ahkerasti vietiin ja jonne isovanhemmat suunnittelivat nyt vuorostaan vievänsä lastenlapsia. Tämän keskustelun pohjalta aloin miettimään Hämeenkoskea ja täällä olevaa upeaa nurmikollista urheilukenttää. En ole hämeenkoskelainen, mutta olen ollut jo vuosia eri tavoin kytköksissä tänne esimerkiksi entisen työpaikkani kautta. Nykyinen puolisoni on täältä kotoisin ja nyt perheemme asuu aina kesäisin täällä sijaitsevalla kesämökillä. Pientä hämeenkoskelaistumista itsessäni siis on.

Jos minulta tällä maantieteellisellä alueella jotain oleellista puuttuu, niin se on verkostot. Onneksi asioita saa yleensä liikkeelle yhden ihmisenkin kautta, ja minulle se henkilö oli ”kampaaja-Sini”. Häneltä sain tarvitsemaani vahvistusta ajatukselle urheilukilpailuiden järjestämisestä, ja aloin selvittelemään Hollolan kunnan kanssa, voiko yksityishenkilö kisoja ylipäänsä järjestää. Sain sieltä kautta hyviä ohjeistuksia ja neuvoja, ja pikkuhiljaa kisojen pohja saatiin valmiiksi. Mieheni ajatus oli ottaa yhteyttä Koski-seuraan, ja sitä kautta sainkin loistavia ohjeita ja neuvoja esimerkiksi Kosken Kohinoissa julkaisemisen suhteen. Lions Club Hollola lupasi avustaa palkintojen sponsoroinnissa.

Kilpailujen tavoitteena on onnistua luomaan lapsille mukava kesäpäivä kilpailemisen merkeissä. Joillekin kilpailut saattavat olla ensi kosketus yleisurheilun pariin ja toisilla voi olla jo kokemusta. Kaikki lapset ovat silti tasapuolisesti tervetulleita. Kilpailujen mahdollistaminen vaatii kuitenkin panostusta meiltä aikuisilta. Vaikka meillä on jo muutamia vapaaehtoisia ilmoittautunut tulemaan avuksi, toivoisin silti lisäkäsiä auttamaan esimerkiksi mittamiehenä, ajanottajina tai muissa toimitsijan tehtävissä. Jos sinulla on aikaa ja mahdollisuus, tulethan auttamaan paikalle luomaan pienille osallistujille hyvä kokemus yleisurheilusta!

Tarkemmat tiedot kilpailuista, sarjoista sekä ilmoittautumisesta löydät Kalenteri- osiosta 13.8.2023 päivän kohdalta.

Terveisin,
Minna Pekonen
0409670397
mipe.pekonen@gmail.com