4 Kommentit

 1. Seppo Haapanen

  Hei!
  No niin… täältähän se löytyi oikea kuvakin, eli tämä on Paavo Haapasen talo Rajala! Hyytiäisen Tapanin talo on paljon uudempi (samalla kylällä kuitenkin, tilan nimi muistaakseni Anttila).

  Kun katsoo tätä kuvää oikein tarkasti oikeasta reunasta siinä näkyy kolme lasta, siskoni Alli, Antti Löyttyniemi ja minä Seppo. Kuka kukin on en osaa sanoa, muistan kun kuvaaja tuli ja me riensimme kiireesti häntä katsomaan.

  Tuo talon oikeassa päädyssä oleva aitta- ja varastorakennus purettiin mielestäni aika pian tämän kuvan ottamisen jälkeen.

  Kuva on varmaankin vuosien 1958 – 1960 väliltä. Muutimme täältä Hollolaan vuonna 1962 joulukuussa ollessani 9 vuotias.

  Terveisin Seppo Haapanen
  Rantatie 21 04310 Tuusula
  0400 973 983

  Vastaa
  • Tero Heinonen

   Hei!
   Kiitos korjauksesta!

   Tämä ei ole ainoa virhe, joka on vuonna 1956 sattunut, kun Yrjö Tamminen kiersi pitäjän taloja kuvaamassa.
   Oma kotitalonikin Uusi-Pätilässä oli merkitty naapurin nimiin.
   Onkohan tuo toinen nyt sitten Hyytiäisen talo…? Että saisimme molemmat kerralla korjattua.

   Tero Heinonen

   Vastaa
 2. Seppo Haapanen

  Hei !

  Kysyit ”Onkohan tuo toinen…” ei se ainakaan ole se Hyytiäisen talo jonka minä muistan. Talo oli minun mielestäni ”uusi” ja vaalea, olisiko se korjattu perusteellisesti tai tehty kokonaan uusi valokuvan oton jälkeen??? Täyttä arvailua!

  Onko yllä oleva kuva otettu varmasti vuonna 1956, luulen että se on otettu möyhemmin, kuten edellisessä viestissäni kerroin. Perustan arveluni siihen, että en muistaisi itse kuvaushetkeä vuodelta 1956, koska olisin ollut vain noin 2,5 vuotias. Ja nuo lapset kuvassa ovat kaikki sitä vanhempia!

  Terveisin Seppo Haapanen
  0400 973 983

  Vastaa
  • Tero Heinonen

   Hei!

   Kiitos lisävalaistuksesta! Saamamme tiedon mukaan pitäjän taloja olisi kuvattu vuonna 1956. Urakan laajuuden huomioiden ei olisi silti mikään ihme, vaikka siihen olisi parikin vuotta mennyt. Eihän edes Koski-seuran hallussa olevia kuvia ole vuodessa ehditty skannailla ja katseltaviksi järjestellä. Mutta arvokasta työtä ovat koskelaiset aikoinaan tehneet kuvia ottaessaan ja tuleville polville säästäessään.

   Tero Heinonen

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *